ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Τζακι Από Χαρτόνι

5:12 μ.μ.

Θα χρειαστείτε χαρτόνι, την καλλιτεχνική σας φύση σε δράση και λίγο επιπλέον χώρο για να το τοποθετήσετε.

Υλικά

4 χαρτόκουτα τετράγωνα 45 εκατ.

2 χαρτόκουτα ορθογώνια 70 Χ 50 Χ 12,5 εκατ.

Χαρτοταινία συσκευασίας σε καφέ χρώμα

Εφημερίδα

Ακρυλικά ή πλαστικά χρώματα (κόκκινο, καφέ, κρεμ, μαύρο, και λευκό)

Χάρτινα πιάτα

Μεγάλο παραλληλόγραμμο σφουγγάρι

Στουπί ή μικρό παλιό πανί

Τετράγωνο φύλλο χαρτιού (τουλάχιστον 50 εκατ.)

Απαιτούμενος χρόνος: Λιγότερο από 1 ώραΒήμα 1:

Διαμορφώστε την εστία του τζακιού: Συναρμολογείστε τα τέσσερα κουτιά. Αφήνοντας το επάνω καπάκι ανοιχτό, σφραγίστε όλες τις υπόλοιπες ενώσεις με την ταινία συσκευασίας. Βάλτε τα κουτιά ανά δύο (το ένα πάνω στο άλλο), με το ανοιχτό καπάκι στην ίδια πλευρά και στερεώστε τα καπάκια μεταξύ τους με ταινία.

Βήμα 2:

Έπειτα, στερεώστε όλους τους αρμούς και τις γωνίες για να δημιουργήσετε μια ομαλή επιφάνεια, έτοιμη για βάψιμο. Κάντε το ίδιο πράγμα με τ' άλλα δυο κουτιά. Τώρα τοποθετήστε τις δύο διπλές κούτες αντικριστά, έτσι ώστε τα ανοικτά καπάκια να συναντιούνται στη μέση. Δέστε μεταξύ τους τα καπάκια με ταινία για να διαμορφώσετε τον πίσω τοίχο της εστίας του τζακιού.

Βήμα 3:

Βάψτε τα τούβλα: Καλύψτε την επιφάνεια που θα εργαστείτε με εφημερίδα. Μέσα σ' ένα χάρτινο πιάτο στάξτε εναλλάξ κόκκινο, καφέ και κρεμ ακρυλικό χρώμα. Μουσκέψτε το σφουγγάρι και έπειτα ακουμπήστε την μια επιφάνειά του στη μπογιά, για να διαποτιστεί από τα διαφορετικά χρώματα, ώστε να επιτύχετε το διάστικτο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι για να αποτυπώσετε σειρές από τούβλα επάνω στην εστία, επαναλαμβάνοντας την επικάλυψη με χρώμα, όπου νομίζετε ότι είναι απαραίτητο.

Βήμα 4:

Φτιάξτε το γείσο του τζακιού: Συναρμολογείστε τα δύο παραλληλόγραμμα κουτιά και κολλήστε τα μεταξύ τους με ταινία απ' άκρη σ' άκρη. Στάξτε μαύρο και άσπρο χρώμα στο δεύτερο χάρτινο πιάτο. Μουσκέψτε την πατσαβούρα, βουτήξτε την στις δύο αποχρώσεις της μπογιάς και απλώστε το χρώμα στο γείσο στροβιλιστά, για να δημιουργήσετε μια γκρίζα επιφάνεια, που να μοιάζει με μάρμαρο. Όταν στεγνώσει, βάλτε το γείσο επάνω στην εστία και τοποθετήστε το γκρίζο χαρτί στο πάτωμα, για να παραστήσετε τη φωτιά στην εστία.
 
(Το τζακι αυτο δεν ειναι για να ζεσταθουμε, είναι μόνο για διακοσμηση)


Από: supa.gr    (katerina)
 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ