«Σε είδα τυχαία έξω από το φροντιστήριο και μου άρεσες πολύ. Βρήκα το τηλέφωνο από φίλο σου. Πωλίνα»!
Πολύ ωραίο ακούγεται για να είναι αληθινό. Κι όμως σ’ ένα βαθμό είναι. Παρόμοια «πονηρά» μηνύματα φτάνουν τον τελευταίο καιρό σε εκατοντάδες κινητά τηλέφωνα.
Πολύ ωραίο ακούγεται για να είναι αληθινό. Κι όμως σ’ ένα βαθμό είναι. Παρόμοια «πονηρά» μηνύματα φτάνουν τον τελευταίο καιρό σε εκατοντάδες κινητά τηλέφωνα.
Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, δεν είναι κάποιο «καυτό» ραντεβού. Απεναντίας, ο παραλήπτης του sms κινδυνεύει με μπελάδες. Από ελάφρυνση του τραπεζικού του λογαριασμού μέχρι καβγάδες με το έτερον ήμισυ ή διαζύγιο. Ποιοί τα ‘κονομάνε και χαίρονται; Φυσικά, αυτοί που είναι πίσω απ’ την κομπίνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για κυκλώματα που συνήθως έχουν έδρα τα νησιά Κέιμαν και άλλες χώρες με ελλιπές νομικό πλαίσιο.
«Ψαρεύουν» τα υποψήφια θύματά τους, είτε στέλνοντας sms σε τυχαίους αριθμούς, είτε από καταχωρημένα κινητά στο Διαδίκτυο. Η χρέωση κυμαίνεται από 3 έως 4 ευρώ ανά sms, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο κάτοχος χρεώνεται με ακόμη 2 ευρώ και για το μήνυμα που άθελά του έλαβε. Στον μηνιαίο λογαριασμό τελικώς η χρέωση από την απάτη κυμαίνεται από 30 έως και 300 ευρώ,
ακόμη κι αν απαντήσει μονολεκτικά: “Λάθος”!
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, δεν είναι ούτε μία ούτε δύο οι περιπτώσεις κατόχων κινητών οι οποίοι κλήθηκαν να «σκάσουν» ακόμη και 5.000 ευρώ!
Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή: Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»
KaraKaKsa: Είναι αυτό που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας..."Μην απαντατε σε αγνώστους" με την συγχρονη έννοια.... Καλημέρα Σας!
0 Σχολίασε το Άρθρο...:
Δημοσίευση σχολίου