√ | Ποσ. | Υλικά συνταγης |
---|---|---|
4 | μπουτια κοτοπουλου (ή 8 κοπανάκια) | |
3 | κουτ. σούπας μουσταρδα | |
1 | κουτ. σούπας μέλι | |
1 | φλιτζανάκι καφέ ελαιολαδο | |
1 | φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα σόγιας | |
χυμός | απο 1 λεμονι | |
αλάτι | ||
πιπέρι | ||
θυμάρι |
Οδηγίες παρασκευής συνταγης
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα κομμάτια κοτόπουλου πριν τα αραδιάσετε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Αναμιγνύετε τη μουστάρδα με το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, το χυμό λεμονιού, λίγο νερό και το θυμάρι και περιχύνετε τα κομμάτια κοτόπουλου.
- Τα γυρίζετε για να πάει το μείγμα παντού και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο για άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστο.
Σημειώσεις για την συνταγη
Μπορείτε να μαρινάρετε τα μπουτάκια στη σάτσα από το προηγούμενο βράδυ.