ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Μπουτάκια ή κοπανάκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

11:22 μ.μ.

Μμμμ... υπέροχο! Πάμε στην συνταγή;

 
Ποσ.Υλικά συνταγης
4μπουτια κοτοπουλου (ή 8 κοπανάκια)
3κουτ. σούπας μουσταρδα
1κουτ. σούπας μέλι
1φλιτζανάκι καφέ ελαιολαδο
1φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα σόγιας
χυμόςαπο 1 λεμονι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα κομμάτια κοτόπουλου πριν τα αραδιάσετε σε πυρίμαχο σκεύος.
  2. Αναμιγνύετε τη μουστάρδα με το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, το χυμό λεμονιού, λίγο νερό και το θυμάρι και περιχύνετε τα κομμάτια κοτόπουλου.
  3. Τα γυρίζετε για να πάει το μείγμα παντού και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά.
  4. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο για άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστο.

Σημειώσεις για την συνταγη

Μπορείτε να μαρινάρετε τα μπουτάκια στη σάτσα από το προηγούμενο βράδυ.
 
 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ