ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΑΣΤΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

2:00 μ.μ.
"Σιχαμένε Άγιε Βασίλη,

Είμαι ο Αγγελος πάλι. Είναι η δεύτερη φορά που σου γράφω γράμμα. Αφ' ενός, επειδή ποτέ δεν εμπιστευόμουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (εδώ χάνονται στο κέντρο της Αθήνας οι ταχυδρόμοι, στο Βόρειο Πόλο θα βρούνε σπίτι;) και αφ' ετέρου, επειδή δεν πιστεύω σε σένα!
Ναι, καλά άκουσες! Ποτέ δεν πίστευα σε σένα, εκνευριστικέ, κοκκινοφορεμένε χοντρομπαλά... Με την ηλίθια χοντροκοιλάρα σου, παραφουσκωμένη με μπισκοτάκια και γάλα και την ασπρισμένη αφράτη γενειάδα σου και τα σιχαμένα "Χο χο χο" που να χωθείς στο χιόνι δέκα μέτρα!
Που ξεπουλήθηκες και άλλαξες το χρώμα της φορεσιάς σου κι έγινες σαν μια υπέρβαρη κοκκινοσκουφίτσα του χειμώνα, επειδή έτσι πουλούσε περισσότερα μπουκάλια η Coca-Cola. Που όλο το χρόνο κάθεσαι και ρουφιανεύεις για να δεις ποια είναι τα καλά παιδιά και ποια όχι! Και διαλέγεις εσύ που θα στείλεις τα δώρα σου, λες και υπάρχουν "καλά" και "κακά" παιδιά... Και τα "κακά" παιδιά που δεν παίρνουν δώρο είναι πάντα αυτά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και πατέρα εφοπλιστή. Ξεπουλημένε παραδόπιστε! Δώρα που κάθονται και τα φτιάχνουν οι νάνοι που δουλεύουν σαν τα σκυλιά 364 μέρες για να δουλέψεις εσύ μια νύχτα το χρόνο μόνο... Χοντρομπαλά, εκμεταλλευτή κηφήνα!
Που φορτώνεις τους δύσμοιρους τους τάρανδους με τα δώρα και τη χοντροκοιλάρα σου και μετά μπουκάρεις από σπίτι σε σπίτι σαν τον διαρρήκτη! Δεν πιστεύω σε σένα, ανύπαρκτο πλάσμα της φαντασίας... Εγώ πιστεύω μόνο σε έναν Άγιο Βασίλειο που ήταν Μέγας. Και δεν πετούσε με τους ταράνδους του μέσα στην τρελή χαρά, αλλά γύριζε με τα πόδια του από σπίτι σε σπίτι να μαζέψει χρήματα για τους φτωχούς. Που δεν ξεχώριζε καλούς και κακούς, αλλά έχτιζε και έφτιαχνε ιδρύματα και σχολεία και νοσοκομεία για όλους. Και δεν είχε χοντρή κοιλιά και κόκκινο σκουφί, αλλά ήταν καχεκτικός κι αδύνατος και με τριμμένο πανωφόρι...
Αυτοί είναι οι άγιοι, ανύπαρκτο αποκύημα της φαντασίας... Εσύ είσαι απλώς μάρκετινγκ για να πουλάει η Disney ταινίες κάθε Χριστούγεννα και για να σε βάζουν να χορεύεις και να χοροπηδάς σε βιτρίνες... Δεν θέλω δώρο από σένα Άη Βασίλη... Και σκασίλα μου αν με θεωρείς κακό παιδί! Αν είχα καμινάδα, θα άναβα φωτιά και θα σε περίμενα...

Με εκτίμηση, Αγγελος."

2 Σχολίασε το Άρθρο...:

  1. Ανώνυμος21/12/08, 10:36 μ.μ.

    xaxaxaxaxa....mega ali8eia...xaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mpravo re magka,me to apovrasma tis coca-cola!
    ..egrapses istoria sto telos...''an eixa kaminada tha anava fotia kai tha se perimena''
    ...mazi sou..!to kataskeyasma kai i apotheosi tou marketing se olotou to megaleio..
    ...kli dinami!kai kali xronia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ