ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΑΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ

5:30 π.μ.
Περπατάτε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα στα σοκάκια της Μυκόνου και συναντάτε σε ένα πεζούλι μια ξεχασμένη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Τι θα κάνατε; Ο Αυστραλός τουρίστας Danny Cameron βρέθηκε μπροστά στο δύσκολο αυτό ερώτημα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Και αντί να σφυρίξει αδιάφορα και να την κρατήσει για τον εαυτό του προτίμησε να αναζητήσει τον χαμένο της ιδιοκτήτη. Όταν όμως οι προσπάθειες που έκανε στο νησί δεν έβγαλαν άκρη, είχε μια πιο δημιουργική ιδέα. Επιστρέφοντας στην Αυστραλία επιστράτευσε το Facebook για να βρει τον ιδιοκτήτη της χαμένης μηχανής.

Με τη συνεργασία των φίλων του έφτιαξε ένα group στο Facebook με την ονομασία «Needle in a haystack», δηλαδή… «βελόνα στα άχυρα», με σκοπό να βρει τον ιδιοκτήτη της μηχανής. Το group ξεκίνησε τον Οκτώβριο και ως τις αρχές Νοέμβρη είχε πάνω από 235.000 μέλη. Τελικά πριν από λίγες μέρες ο ιδιοκτήτης της φωτογραφικής μηχανής εντοπίστηκε στο Λονδίνο. Όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η μηχανή έφτασε στον αρχικό της ιδιοκτήτη ο Danny έγραψε στο group «Πετύχαμε τον στόχο μας, βρήκαμε τον ιδιοκτήτη. Σας ευχαριστώ όλους. Το γκρουπ διαλύεται. Ανοίξτε τις σαμπάνιες».

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε δηλώσει «Ήθελα να ενθαρρύνω τον κόσμο να πιστέψει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα, ειλικρίνεια και εντιμότητα. Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς αυτούς τους 235.000 ανθρώπους. Η καλοσύνη είναι βασικό στοιχείο της ανθρωπιάς μας. Υπάρχουν κάθε στιγμή χίλιοι άνθρωποι που κάνουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το να επιστρέψουν μια χαμένη κάμερα. Οι χίλιοι να γίνουν εκατομμύρια».

Σίγουρα η περίπτωση του Danny Cameron αποδεικνύει ότι ο πλανήτης έχει γίνει πολύ πιο μικρός απʼ όσο νομίζαμε, χάρη στο Facebook. Αυτό μπορεί να είναι αισιόδοξο... Αν χρησιμοποιείται σωστα...

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ