ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Γκρέμισε τις μπάρες ο Γκλέτσος

5:01 μ.μ.
Τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας γκρέμισε επιστρατεύοντας μηχανήματα του Δήμου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, δημιουργώντας έναν παράπλευρο δρόμο, ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας, να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν διόδια.
Μάλιστα, ανέβηκε και ο ίδιος στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου, για να γκρεμίσει τις μπάρες, ενώ αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Στην περιοχή βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από την Φθιώτιδα και τη Μαγνησία, ενώ συνεργεία της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα διόδια, παραμένουν στο σημείο, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές, μόλις απομακρυνθούν τα μηχανήματα του Δήμου.

Σημειώνεται, πως οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας δεν έχουν άλλο δρόμο για να μετακινηθούν εσωτερικά στο δήμο και είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τα διόδια.
Στους κατοίκους της περιοχής έχουν δοθεί κάρτες ελεύθερης διέλευσης μόνο από τα διόδια της Πελασγίας, αλλά για ένα μικρό διάστημα είχαν ακυρωθεί.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα όμως και μετά από διαβουλεύσεις, ισχύουν εκ νέου οι συγκεκριμένες άδειες.

Πάντως ο κ. Γκλέτσος ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι “να αποκαταστήσει την απρόσκοπτη και χωρίς κόστος επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου του”, προειδοποιώντας πως εάν χρειαστεί, θα επανέλθει στην περιοχή των διοδίων.

Υπενθυμίζεται, πως μία ημέρα πριν, για πέντε ώρες το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων σήκωσε τις μπάρες κατά μήκος των εθνικών οδών, αντιδρώντας στην υποχρέωση των οδηγών να καταβάλλουν το αντίτιμο στους σταθμούς των διοδίων.

Ήδη πάντως, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έχει δώσει την έγκρισή της στις κοινοπραξίες, που διαχειρίζονται τους μεγάλους εθνικούς οδικούς άξονες, να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες των οχημάτων που διερχονται χωρίς να πληρώσουν, αξιώνοντας εν συνεχεία δικαστικά την καταβολή του αντιτίμου, μέσω έκδοσης διαταγής πληρωμής.

Μέχρι στιγμής, μόνο μία από τις κοινοπραξίες έχει κάνει χρήση των στοιχείων, ενώ οργανωμένοι πολίτες που αντιτίθενται στην υποχρέωση πληρωμής των διοδίων και νομικοί, αμφισβητούν τη νομιμότητα της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής.
ΠΗΓΗ: Cosmo.gr

.....................................................................................................................................

Μη Ξεχνάς ότι: Ο Blogger παρουσιάζει αναρτήσεις και θέματα...είτε δικά του είτε αναδημοσιεύσεις- Παντα με τις πηγές τους-... Χωρίς κάποιο όφελος! Μοιράσου τις αναρτήσεις με τους φίλους σου, κάνε like ... Για σένα δεν κοστίζει τίποτα...Για Εμάς είναι η επιβράβευση μας... :)

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ