ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Πίστα F1 Στην Ελλάδα - Πάτρα!

5:24 π.μ.
Τη συγκατάθεσή του για την κατασκευή πίστας αγώνων Formula 1 και Moto GP, στην περιοχής της Χαλανδρίτσας Αχαΐας, έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το κόστος για την ολοκλήρωση του έργου θα φτάσει τα 94 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, με τα πρώτα 50 να επιδοτούνται κατά 40% και τα υπόλοιπα 44 κατά 20%.


Βέβαια, παρά την κατασκευή της, θα είναι πολύ δύσκολο να μπει η ελληνική πίστα στο καλεντάρι της Formula 1, αφού η εταιρεία του Έκλεστοουν ζητάει 35 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να δώσει άδεια.


Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες μελέτες, που έχει εκπονήσει η κατασκευαστική εταιρεία «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.», η οποία θα αναλάβει το έργο, πέραν της πίστας, μήκους 4.834,59 μέτρων, θα κατασκευαστούν κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 11.162 τ.μ. αντί των 7.000 τ.μ. που προέβλεπε η αρχική μελέτη. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται τα pits, οι καμπίνες αναμετάδοσης, τα κτίρια διοίκησης και διεύθυνσης των αγώνων, ιατρείο, σταθμός Α' Βοηθειών, δύο κατοικίες φυλάκων, εμπορικά καταστήματα, εκδοτήρια εισιτηρίων, αίθουσες συνεντεύξεων, αίθουσες ΜΜΕ, εστιατόρια, χώρος φιλοξενίας, VIPS, αίθουσες χρονομετρήσεων, συνεδριάσεων αρχόντων αγώνα, ενημέρωσης, αστυνομικός σταθμός κ.λπ.


Τέλος, θα κατασκευαστεί και πίστα καρτ σε χώρο 11.000 τ.μ., που θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πρωταθλήματος, ενώ εκεί θα κατασκευαστεί και εξέδρα που θα μπορεί να φιλοξενήσει 5.000 θεατές.

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ