ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΣΧΕΣΕΙΣ: Πως θα τον κάνεις να μην φοβάται τη δέσμευση;

4:50 μ.μ.
Αγάπησες τον τύπο Τσάντλερ Μπινγκ: σε αγαπάει αλλά η λέξη δέσμευση ηχεί στα αυτιά του σαν σειρήνα που τον σπρώχνει μακρυά σου. Πώς θα διαχειριστείς έναν άντρα που φοβάται το ''για πάντα μαζί'' και πως θα τον κάνεις να δεις ό,τι δέσμευση δε σημαίνει φυλακή! Δεν έχει ωριμάσει ακόμα, ειδικά σε ότι αφορά τη δέσμευση: Τα κορίτσια – είναι γεγονός- ωριμάζουν πολύ πιο εύκολα σε όλα τα θέματα. 

Είναι και η περίοδος που έρχεται πιο γρήγορα, είναι και τα γένια του που αργούν να βγουν, είναι και οι αγορομάνες που δεν τους αφήνουν να μεγαλώσουν, καταλήγεις εσύ με ένα αρσενικό στην αγκαλιά σου, που δεν είναι σίγουρο τι θέλει, ποιός είναι, που πάει. Και τι να κάνεις; 
Θα πεις, δεν είσαι νταντά για να τον μεγαλώσεις εσύ. Φυσικά! Μπορείς βέβαια, να τον βάλεις στα παιχνίδια ενηλίκων και να τον αφήνεις ανά χρονικά διαστήματα να βουτά στα βαθιά: από το να σε συνοδέψει σε ένα γάμο, μέχρι να σου αλλάξει μια λάμπα!... 
Οι προτεραιότητές του είναι άλλες: Σε θέλει, γι΄αυτό δεν έχουμε αμφιβολία. Έλα όμως που το δικό σου μυαλό είναι προγραμματισμένο για να δημιουργήσει οικογένεια και το δικό του για να: 
Α) κάνει σεξ, 
Β) περάσει χρόνο με τους κολλητούς 
Γ) φροντίσει την καριέρα του (ακόμα κι αν αυτή είναι το ''πάμε στοίχημα ή ο αγώνας στο playstation). Και τι να κάνεις; 
Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να το παίξεις άνετη, να τον αφήνεις να σε έχει τελευταία στη λίστα και να περιμένεις από μόνος του να σκεφτεί πως πρέπει να ανέβεις σιγά σιγά στον πίνακα προτεραιοτήτων. Διεκδίκησε χώρο και χρόνο μέσα στη ζωή του, χωρίς να του στερείς και τις υπόλοιπες απολαύσεις του. 
Αν τον απομονώσεις από τους κολλητούς ή την παιχνιδομηχανή του, θα το πληρώσεις μια μέρα- να μου το θυμηθείς! Αυτή η πρώην φταίει που δεν δεσμεύεται/ δεν εμπιστεύεται! Πέτυχες τον Παντελίδη και θα το πληρώσεις- εσύ, για την άπιστη την πρώην που της τα έδωσε όλα κι εκείνη τον πίκρανε. Και τι να κάνεις; Αν το ναυάγιο- σχέση που έζησε ήταν μεγάλο, ε, κρίμα είναι να προσπαθείς να τον επισκευάσεις. 
Αν απλά φοβάται μήπως αποτύχει κι αυτή η σχέση, εξήγησέ του, πως καμία σχέση δεν θα του δώσει σιγουριά επιτυχίας 100%! Μπορείτε όμως, να προσπαθήσετε παρέα για το ''Για πάντα μαζί'', μέχρι εκεί που θα περνάτε καλά! Τον πιέζεις πολύ να δεσμευτεί: Έλα που δεν ξέρεις πως γίνεται αυτό: τον πας σε όλες τις ρομαντικές κομεντί που καταλήγουν στο γάμο από τον πρώτο μήνα, βάζεις φίλους και γνωστούς να ρωτούν πότε θα το πάρει το κορίτσι (εσένα), αφήνεις περιοδικά γάμου στο σπίτι, μπροστά στις βιτρίνες του δείχνεις μονόπετρα, μιλάς για τις προτάσεις γάμου των κολλητών, ε, χωριό που φαίνεται! Και τι να κάνεις; 
Αν νομίζεις πως εκείνος δεν το έχει πιάσει το νόημα, κάνεις λάθος. Το να το παίζεις κουλ αλλά ουσιαστικά να ασκείς κάθε μοχλό πίεσης που σου βρίσκεται εύκαιρος, είναι ο τέλειος τρόπος για να τον σπρώξεις μακριά. Ταυτόχρονα, όσο πιο πολύ πιέζεσαι εσύ για να νιώθει αυτός χαλαρός, και πάλι είναι τακτική που σε φέρνει κοντά στο μπαμ. 
Τα τελεσίγραφα, φυσικά και δεν βοηθάνε και το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι οι άμεσες συζητήσεις και η απλή τοποθέτηση πάνω στο θέμα γάμος, οικογένεια, παιδιά. Δεν σε θέλει τόσο ώστε να δεσμευτεί μαζί σου: Είναι σαφές και προφανές πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν είσαι εσύ η μία και μοναδική. Του αρέσεις ως γυναίκα, περνάει καλά μαζί σου, αλλά δεν είσαι εσύ αυτή που μπορεί να τον κάνει να αλλάξει. Και τι να κάνεις; να τον πείσεις με το ζόρι είναι σενάριο ουτοπικό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον περιμένεις χρόνια και χρόνια να πάρει την απόφαση και τελικά να χωρίσετε και να παντρευτεί μέσα σε 5 μήνες. 
Όσο νωρίτερα καταλάβεις πως δεν είσαι η μία για εκείνον, τόσο πιο γρήγορα θα βρεις τον Ένα και μοναδικό για σένα. Οι φίλοι του είναι ελεύθεροι κι ωραίοι: Έπεσες στην παρέα των αγοριών που βγαίνουν, πίνουν, ξενυχτάνε και δεν διαφαίνεται πρόθεση να δεσμευτούν γρήγορα με αποτέλεσμα, να επηρεάζεται και ο δικός σας ο δεσμός από το γεγονός τούτο. Και τι να κάνεις; Σφάλμα πρώτο: ψάχνεις κορίτσια για να τους δεσμεύσεις. Σφάλμα δεύτερο: μπαίνεις σε ανταγωνισμό με εκείνους. Σφάλμα τρίτο: κατηγορείς τους φίλους του για το χαμηλό επίπεδο δέσμευσης της σχέσης σας. Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν επηρεάζεται από το περιβάλλον του, αν θέλει να είστε σοβαρά μαζί, θα βρει τον τρόπο να συνδυάσει τα πράγματα σωστά. Αν δεν το κάνει, απλά δεν σε θέλει αρκετά. 
Βασικά κλειδιά: 
Ο ίδιος φόβος: εξήγησέ του πως η δέσμευση είναι κάτι που φαντάζει εξίσου δύσκολο και για εσένα. Αν καταλάβει πως ανεβαίνετε την ίδια ανηφόρα, θα νιώσει λιγότερο φόβο. Τελεσίγραφα stop: αν δεν κάνεις κάτι μέχρι τότε, χωρίζουμε, αν δεν αλλάξεις, φεύγω, αν δεν... τέλος. 
Αν θέλεις να τον διώξεις μια ώρα αρχίτερα, συνέχισε έτσι! Χαλαρή και λάιτ: όσο κι αν το παίζεις χαλαρή, είσαι γυναίκα και σαν γυναίκα, κάπου θέλεις να πάει αυτή η σχέση. 
Αν από την αρχή δηλώνεις γυναίκα καριέρας, αντίθετη με γάμους και παιδιά, πρόσεξε πως θα κάνεις την κωλοτούμπα κατόπιν, όταν θα θέλεις όλα τα παραπάνω αλλά δεν θα μπορείς να τα διεδκικήσεις. 

Πηγή: womenonly.gr Πηγή: www.tsixlofoyska.gr

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ