ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΟΔΗΓΟΣ: Χειριστήριο PS3 στο PC

12:19 μ.μ.
Τα χειριστήρια του Xbox 360 λειτουργούν στο PC χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσετε επιπλέον drivers και προγράμματα. Τι γίνεται όμως όταν έχετε Playstation 3 και θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα controllers του στον υπολογιστή για να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια; Στον οδηγό που ακολουθεί, θα δούμε μαζί πώς μπορείτε μέσα από πέντε βήματα να κάνετε τον υπολογιστή σας να αναγνωρίζει τα χειριστήρια του PS3. Ας αρχίσουμε λοιπόν.

Βήμα 1:
Κατεβάστε τους drivers από τα παρακάτω links. Λειτουργούν σε όλες τις εκδόσεις των Windows XP, Vista και Windows 7.
MotionJoy Drivers – 64 bit Windows
MotionJoy Drivers – 32 bit Windows

Για να δείτε ποια έκδοση των Windows έχετε (32bit ή 64bit), πατήστε Έναρξη (Start) – Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) – Σύστημα (System).

Βήμα 2:
Συνδέστε το χειριστήριο του PS3 στον υπολογιστή με το καλώδιο USB. Τα Windows θα εγκαταστήσουν τους βασικούς drivers για την συσκευή.

Βήμα 3:
Εγκαταστήστε τον MotionJoy driver που κατεβάσατε στο Βήμα 1. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να αποσυμπιέσετε τα αρχεία που βρίσκονται μέσα στο zip αρχείο που κατεβάσατε. Αν δεν έχετε κάποιο πρόγραμμα αποσυμπίεσης, κατεβάστε το Winrar από τα παρακάτω links και εγκαταστήστε το.
Winrar greek 32 bit Windows
Winrar greek 64 bit Windows

Αφού αποσυμπιέσετε το zip με τους drivers του MotionJoy, τρέξτε το .exe αρχείο για να γίνει η εγκατάσταση. Κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ένα παράθυρο, το οποίο θα σας ρωτάει αν θέλετε να εγκαταστήσετε τους drivers για την συσκευή. Πατήστε στο Install για να συνεχίσετε.

Βήμα 4:
Τρέξτε το πρόγραμμα που εγκαταστήσατε (DS3 Tool, θα το βρείτε στην επιφάνεια εργασίας) και πατήστε στην καρτέλα Διαχείριση Συσκευών (Driver Manager). Εκεί, επιλέξτε την συσκευή πατώντας στο κουτάκι που υπάρχει, πατήστε στο Load από κάτω και το πρόγραμμα θα αρχίσει να κάνει εγκατάσταση τους απαραίτητους drivers. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κλείστε το DS3 Tool και τρέξτε το ξανά.
Βήμα 5:
Σε αυτό το βήμα, θα ενεργοποιήσουμε τους αναλογικούς μοχλούς του χειριστηρίου. Από την καρτέλα Γρήγορο Ξεκίνημα (Profiles) επιλέξτε την τρίτη επιλογή, δηλαδή Αναλογικό Χειριστήριο 2 (POV, με αναλογικούς μοχλούς και σκανδάλες) και είστε οκ. Ελαχιστοποιήστε το πρόγραμμα και είστε έτοιμοι να παίξετε το αγαπημένο σας παιχνίδι με το Dual Shock 3!

Κάθε φορά που θέλετε να παίξετε, θα πρέπει να τρέχετε το DS3 Tool και να το ελαχιστοποιείτε. Σε παιχνίδια που δεν σας αναγνωρίζει το χειριστήριο, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή "Εξομοιωτής Χειριστηρίου Xbox 360" και πατώντας στο Options, να αλλάζετε τα κουμπιά. Δυστυχώς, οι λειτουργίες κίνησης SixAxis δεν αναγνωρίζονται ακόμα, αλλά οι δημιουργοί του MotionJoy υποσχέθηκαν ότι στο μέλλον θα εισάγουν και αυτή την δυνατότητα.
gameworld.gr


Ο blogger παρουσιάζει αναρτήσεις και θέματα χωρίς όφελος... απλά αγαπάει αυτό που κάνει... Κάνε like και share, είναι η επιβράβευση μας

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ