ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Οδηγός: Μαθαίνω συντομεύσεις για τον Υπολογιστη

2:59 μ.μ.
Οι συντομήσεις στη πληκτρολόγηση είναι η ουσία της παραγωγικότητας στο PC.
Ενώ οι νέοι χρήστες κινούν αργά το ποντίκι στην οθόνη τους αναζητώντας κάποιο κουμπί να πατήσουν, οι βετεράνοι περνούν την ημέρα με ευκολία χάρι στο πλήθος παλαιών συνδυασμών πληκτρολόγησης που εκτελούν χρήσιμες ενέργειες σε δευτερόλεπτα. Ορίστε λοιπόν δέκα συνδυαδμοί άμεσης πληκτρολόγησης που μπορεί να μην γνωρίζατε.

1. Windows Logo + L
  
Απομακρύνεστε για λίγο από τον υπολογιστή? Κρατήστε του περίεργους μακριά από την δουλειά σας με αυτό τον συνδυασμό πλήκτρων που κλειφώνει ακαριαία το PC σας.
2. Shift + Delete

O τεμπέλικος τρόπος να διαγράψετε πράγματα στα windows είναι τα σύρετε στο καλάθι ανακύκλωσης. Ένας ακόμη πιο τεμπέλικος είναι να επιλέξετε το αρχείο και να πατήσετε το πλήκτρο Delete. Αν είστε υπέρ-τεμπέλης (και εξυπνότερος από τον μέσο χρήστη) μπορείτε να παρακάμψετε το καλάθι ανακύκλωσης πατώντας Shift +Delete. To μειονέκτημα είναι πως αυτό δεν θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακ΄τησετε εύκολα το αρχείο από το καλάθι ανακύκλωσης αν το χρειαστείτε αργότερα, αλλά δεν θα σκοτίζεστε να αδειάσετε το καλάθι ανακύκλωσης.
3. Windows Logo + Tab

Αν έχετε πολλαπλά παράθυρα ανοιχτά σε μια εφαρμογή, αυτή η χρήσιμη συμβουλή θα σας επιτρέπει να τα εναλλάσετε στην οθόνγ, ώστε να μην χρειάζεται να ψάνετε το σωστό παράθυρο.
4.Shift+Ctrl+N

Με τα windows 7 έγινε πιο εύκολη η δημιουργία νέων υποφακέλλων στον λογισμικό εξερεύνησης. Τώρα μπορείτε πατώντας Shift+Ctrl+Ν σε οποιοδήποτε υποφάκελλο να δημιουργείτε νέους ανώνυμους  ακριβώς εκεί που είστε.
5.WindowsLogo + M

Έχετε ατελείωτα παράθυρα σε όλη την οθόνη σας? Πατήστε WindowsLogo + M για να κλείσετε τα παράθυρα στην στιγμή. Εϊναι ένας καλός τρόπος να παοκαταστήσετε την τάξη και ακόμη καλύτερος τρόπος να κρύψετε ότι δουλεύετε από αναπάντεχους επισκέπτες. Όταν θελήσετε να ανοίξουν πάλι όλα τα παράθυρα πατάτε WindowsLogo + Shift + M και αμέσως όλα τα παράθυρα των ενεργών προγραμμάτων θα εμφανιστούν ξανά.
6. WindowsLogo + Spacebar
Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην επιφάνει εργασίας δεν χρειάζεται να κλείσετε ολα τα παράθυρα , απλά πατήστε WindowsLogo + Spacebar και όλα τα ανοιχτά παράθυρα γίνονται διάφανα ώστε να βλέπετε μέσα από αυτά. Μόλις αφήσετε τα πλήκτρα ξαναβλέπετε την κανονική εικόνα των ανοιχτών παραθύρων.
7.WindowsLogo + Αριστερό ή Δεξί πλήκτρο βέλους
Αν χρησιμοποιείτε δύο οθόνες για περισσότερο χώρο εργασίας, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε την μία οθόνη σαν πρωτεύουσα εργασίας και την άλλη απλά να τοποθετείτε τα ανοιχτά παράθυρα. Η απλά μπορεί να χρειάζεστε να κινήσετε ένα παράθυρο από την μια οθόνη στην άλλη. Αν πατήσετε WindowsLogo +Shift + Αριστερό πλήκτρο βέλους θα κινηθεί το τρέχον παράθυρο από την δεξιά οθόνη στην αριστερή, και με το δεξί πλήκτρο βέλους θα κινηθεί από την αριστερή οθόνη στην δεξιά. Αν έχετε μια μόνο οθόνη τα πλήκτρα αυτά θα στείλουν το παράθυρο στην αντίστοιχη πλευρά της οθόνης.
8. WindowsLogo + 1,2,3 κλπ
Τα Windows 7 εισήγαγαν μια νέα λειτουργία που σας επιτρέπει να βάλετε τις εφαρμογές σας στην μπάρα ενεργειών για ταχύτερη πρόσβαση. Ένας εύκολος τρόπος πρόσβασης σε αυτές τις εφαρμογές είναι πατώντας το WindowsLogo + 1 για να εκκινήσετε την πρώτη εφαρμογή (Από αριστερά στα δεξιά). Το WindowsLogo + 2 ξεκινάει την δεύτερη, το το WindowsLogo + 3 την τρίτη κλπ.
9. WindowsLogo + T 
Για τις ανοιχτές εφαρμογές που έχετε βάλει στην μπάρα ενεργειών, πατώντας διαδοχικά το   WindowsLogo +Τ κινείστε από την πρώτη στις επόμενες. Μόνο οι ανοιχτές εφαρμογές επιλέγονται.
10.  WindowsLogo + (+/-)
Θέλετε να δείτε από πιο κοντά την οθόνη σας? Πατήστε  WindowsLogo και το + για να μεγενθύνετε την προβολή. Μπορείτε να κινήσετε το ποντίκι και να παρακολουθείτε την εικόνα να μετακινείτε στην οθόνη παρακολουθώντας το. Για να σμικρύνετε την εικόνα πατήστε WindowsLogo και το -.

dailytech.gr
 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ