ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΧΡΥΣΕΣ ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ

2:24 μ.μ.

 Η κορυφή του κόσμου στο γυναικείο πόλο είναι γαλανόλευκη! Η Εθνική μας Ομάδα νίκησε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος την οικοδέσποινα, Κίνα και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έγραψαν ιστορία, καθώς κατέκτησαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ομαδικό άθλημα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το πρώτη στιγμή έδειξε αποφασισμένο να πανηγυρίζει στην Σαγκάη την κατάκτηση ενός τίτλου και συγκεκριμένα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ από τις οικοδέσποινες, οι οποίες από το δεύτερο οκτάλεπτο βρέθηκαν να κυνηγάνε την Εθνική μας στο σκορ.
Το πάρτι είχε στηθεί από νωρίς. 15.000 κόσμος είχε γεμίσει το στάδιο περιμένοντας την Κίνα να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ολοι υπολόγιζαν όχι χωρίς τον ξενοδόχο, αλλά χωρίς τον επισκέπτη. Η Εθνική μας δεν πήγε στη Σαγκάη για τουρισμό και το απέδειξε μέσα στο νερό, εκεί όπου κυριάρχησε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν σταθερά καλό σε όλη τη διοργάνωση και χωρίς καμία βοήθεια έφτασε πανάξια στην κορυφή. 
Η καλή άμυνα σε συνδυασμό την εκτελεστική δεινότητα των Ασημάκη, Ρουμπέση μας έφεραν εκεί όπου αξίζουμε να βρισκόμαστε. Η Κίνα πάλεψε στο τελευταίο οκτάλεπτο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, όταν από τα τρία γκολ μείωσε στο ένα, αλλά μέχρι εκεί. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και χάλασε το πάρτι.

Τα οκτάλεπτα:
2-2, 0-2, 4-4, 2-1
 Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Ασημάκη (φουνταριστός), 1-1 Πινγκ Λιου (π.π.), 1-2 Ρουμπέση (περιφέρεια), 2-2 Τζιν Χε (π.π.), 2-3 Ρουμπέση (περιφέρεια), 2-4 Μανωλιουδάκη (π.π.), 2-5 Ρουμπέση (περιφέρεια), 3-5 Πινγκ Λιου (φουνταριστός), 3-6 Ασημάκη (φουνταριστός), 4-6 Φέι Τενγκ (περιφέρεια), 4-7 Μελιδόνη (π.π.), 5-7 Γι Γουάνγκ (π.π.), 5-8 Ασημάκη (π.π.), 6-8 Γι Γουάνγκ (π.π.), 6-9 Λιόση (περιφέρεια), 7-9 Ντονγκλούν Σονγκ (π.π.), 8-9 Γιουτζούν Σουν (περιφέρεια)
Από ελληνικής πλευράς αποβλήθηκε με αντικατάσταση η Γερόλυμου, 3.27 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, και με τρεις ποινές οι Ψούνη (2.18 πριν το τέλος της τρίτης) και Τσουκαλά (3.14 πριν τη λήξη του ματς).

Διαιτητές: Καπούτι (Ιταλία), Μπργκούλιαν (Μαυροβούνιο)
 Η Ελλάδα είχε 3/7 με παίκτρια παραπάνω, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και δύο από θέση φουνταριστού. Η Κίνα είχε 5/13 με παίκτρια παραπάνω, δύο γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού.
 ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδόνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γούλα (δεν έπαιξε)
 ΚΙΝΑ (Χουάν Ζανέ): Τζουν Γιανγκ, Φέι Τενγκ 1, Πινγκ Λιου 2, Γιουζτούν Σουν 1, Τζιν Χε 1, Γιατίνγκ Σουν, Ντονγκλούν Σονγκ 1, Γι Γουάνγκ 2, Χουανχουάν Μα, Χουίζι Σουν, Λέι Ζανγκ. Δεν έπαιξαν οι Γιουάν Τσεν και Γινγκ Γουάνγκ (δεύτερη τερματοφύλακας).

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ