ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ: ΠΛΑΝΗΤΗΣ "ΕΜΒΡΥΟ"

1:45 π.μ.


Αν και ο πλανήτης Αρης δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ
για τα δεδομένα δημιουργίας ενός πλανήτη, τελικά δεν κατάφερε να ακολουθήσει τα φυσιολογικά στάδια μέχρι να καταλήξει στην τελική του μορφή.


Σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα ο "κόκκινος πλανήτης" αποτελεί μια σπάνια περίπτωση αφού η αναπτυξη του ουσισατικά σταμάτησε στο πρώτο στάδιο. Μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι ο Αρης, παραμένει ένας πλανήτης- μωρό, αφού βρίσκεται σε μια κατάσταση την οποία οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει με τον όρο πλανήτες- "έμβρυα".

Τα συμπεράσματα των επιστημόνων

Επιστήμονες από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μετά από μελέτη πολλών παραγόντων και στοιχείων, κατέληξαν σε δύο πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

1. Υποστηρίζουν ότι ο Άρης έφτασε στο στάδιο του πλανήτη- εμβρύου μέσα σε διάστημα τριών εκατομμυρίων ετών (δηλαδή πολύ γρήγορα) και από τότε παραμένει στο ίδιο στάδιο. Οπως εξηγούν οι ερευνητές, ο Άρης πρέπει να είχε το σημερινό του μέγεθος από τότε που η Γη ξεκινούσε να μορφοποιείται, γεγονός πολύ σπάνιο αν σκεφτεί κανείς ότι ο πλανήτης μας χρειάστηκε δεκάδες εκατομμύρια χρόνια για να φτάσει στην τωρινή του μορφή.

2. Εκτιμούν πως για κάποιο άγνωστο λόγο ο Άρης δεν συγκρούστηκε ποτέ με κάποιον άλλο πλανήτη, αλλά ούτε ήρθε ποτέ σε επαφή με κάποιο μεγάλο κομμάτι που "ξέφυγε" από κάποια άλλη πλανητική σύγκρουση. Η διαπίστωση αυτη δεν είναι καινούρια αφού έχει διατυπωθεί ως θεωρία και στο παρελθόν. Τότε όμως κάποιοι επιστήμονες είχαν υποστηρίξει ότι το μικρό μέγεθος του Άρη οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι δεν συγκρούστηκε ποτέ με μεγάλα διαστημικά σώματα. Σήμερα η νέα μελέτη λέει ότι αυτή η "κοσμική ειρήνη" του κόκκινου πλανήτη, είχε σαν αποτέλεσμα να παραμείνει αναλλοίωτος στην κατάσταση του πλανήτη- εμβρύου- αλλά δεν ευθύνεται για την "μη φυσιολογική" ανάπτυξή του.

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ