ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Διαβαστε: Αποζημίωση κέρδισε φοιτητής που... κόπηκε στις εξετάσεις!

2:08 μ.μ.

Ακόμη και αν η μάχη χαθεί στις σχολικές αίθουσες ... για έναν μαθητή, μπορεί να κερδηθεί στις δικαστικές… Αυτό συνέβη, τουλάχιστον, στην Ιταλία, όπου ένας μαθητής που είχε κοπεί στις απολυτήριες εξετάσεις το μακρινό 2004, προσέφυγε στη δικαιοσύνη και κατάφερε να δικαιωθεί επτά χρόνια αργότερα.


Το δικαστήριο της Φλωρεντίας ακύρωσε πρώτα την απόρριψη στις εξετάσεις και στη συνέχεια επιδίκασε 5.000 ευρώ αποζημίωση στον μαθητή, την οποία καλείται να καταβάλει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την ακαδημαϊκή περίοδο 2003-2004, ο μαθητής φοιτούσε στην τελευταία τάξη σχολείου Καλών Τεχνών της αναγεννησιακής πόλης. Στο τέλος της χρονιάς έδωσε προφορικές εξετάσεις για να πάρει το απολυτήριό του. Η εξεταστική επιτροπή τον εξέτασε στα μαθήματα της γλώσσας, της ιστορίας και της καλλιτεχνικής ανατομίας. Από τις απαντήσεις, όμως, έκρινε ότι ο μαθητής δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένος, τον βαθμολόγησε κάτω από τη βάση και ο ίδιος υποχρεώθηκε να επαναλάβει τη χρονιά.

Ο μαθητής γράφτηκε σε ιδιωτικό σχολείο το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και παράλληλα προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απόρριψή του. Ένα χρόνο μετά δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό. Στο μεταξύ, όμως, είχε χάσει χρόνο και χρήμα. Έτσι, προσέφυγε ξανά στη δικαιοσύνη – αυτή τη φορά για να ζητήσει χρηματική αποζημίωση.

Το επιχείρημα του μαθητή στο δικαστήριο ήταν ότι δεν εξετάστηκε σε όλη την ύλη, αλλά μόνο σε μερικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πιθανότητες επιτυχίας του. Ισχυρίστηκε ακόμη πώς θα έπρεπε να δοκιμάσει την τύχη του σε μαθήματα που είναι περισσότερα σχετικά με το αντικείμενο των Καλών Τεχνών, όπως είναι το ελεύθερο σχέδιο, η αρχιτεκτονική και η ιστορία της τέχνης.

Οι δικαστές πείστηκαν και επιδίκασαν 5.000 ευρώ στον μαθητή. Το ποσό αντιστοιχεί στα δίδακτρα που είχε καταβάλει στο ιδιωτικό σχολείο για να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για τη χαμένη χρονιά και την ψυχική οδύνη δεν αποζημιώθηκε ούτε με ένα ευρώ. Και στο ιδιωτικό σχολείο, εξάλλου, δεν έλαμψε: πήρε το απολυτήριο με κάτι παραπάνω από τη βάση…

tomathitiko.blogspot.com

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ