ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

18χρονη εφηύρε τρόπο πλήρους φόρτισης κινητών σε μόλις 20 δευτερόλεπτα! (video)

8:30 π.μ.

Η Eesha Khare, 18, από το Saratoga, California, πρόσφατα
κέρδισε το ποσό των $50.000 από το ίδρυμα της Intel για νέους επιστήμονες.

Η μικροσκοπική συσκευή της 18χρονης Ίσα Χερ μπορεί να επαναφορτίσει την μπαταρία ενός κινητού τηλεφώνου μέσα σε 20 έως 30 δευτερόλεπτα. «Το τηλέφωνό μου πάντοτε ‘πεθαίνει’», δήλωσε η ίδια όταν ερωτήθηκε από πού άντλησε έμπνευση.

«Ανέπτυξα ένα νέο υπερ-πυκνωτή, ο οποίος είναι στην ουσία μια συσκευή αποθήκευσης ενέργειας, που μπορεί να συσσωρεύσει πολλή ενέργεια σε ελάχιστο χώρο», εξήγησε η Χερ μιλώντας στο NBC News. «Επιπλέον, αντέχει για περισσότερους κύκλους φόρτισης και είναι εύκαμπτος, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αναδιπλούμενες οθόνες, ρούχα και υφάσματα».

Πρόσθεσε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει τη φόρτιση των μπαταριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ανακοινώνοντας τα ονόματα των νικητών του διαγωνισμού, εκπρόσωπος της Intel έπλεξε το εγκώμιο της Χερ λέγοντας ότι αναγνώρισε «την καθοριστικής σημασίας ανάγκη για ενεργειακά αποδοτικές συσκευές αποθήκευσης», καθώς οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές εισβάλλουν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Παρότι η Intel δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την εφεύρεση της μαθήτριας, η οποία ετοιμάζεται να περάσει σύντομα τις πύλες του Χάρβαρντ, ενδιαφέρον για τη συσκευή έχουν εκδηλώσει μεγάλες εταιρείες, ανάμεσά τους και η Google.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας μαθητής κάνει μια εκπληκτική ανακάλυψη τα τελευταία χρόνια, όλοι θυμόμαστε πέρυσι, τον 15χρονο Jack Andraka. O Jack είχε ανακαλύψει με πρόχειρα υλικά, τεστ για την διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, κάτι που του απέφερε βραβείο $75.000 πάλι από χορηγία της Intel.
 
 
 

 
 
yahoo.gr
 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ