ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Έφηβος ζούσε στο δάσος 5 χρόνια

11:23 π.μ.
Ο 17χρονος έφηβος, ο οποίος εμφανίστηκε στο Δημαρχείο του Βερολίνου πριν λίγες μέρες, είπε ότι περπατούσε για δύο εβδομάδες, αλλά δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ή από που ήταν.
 Είπε στους αστυνομικούς ότι αυτός και ο πατέρας του μετακόμισαν στο δάσος περίπου πριν από πέντε χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας του και ζούσαν από τη…γη, δεδομένου ότι κοιμόταν σε μια σκηνή ή σε απομακρυσμένες καλύβες.

Είπε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει πρόσφατα, επίσης, και ότι είχε τον έθαψε σε ένα ρηχό τάφο, πριν ξεκινήσει για να βρει βοήθεια.
Ντετέκτιβ δηλώνει ότι ο έφηβος, ο οποίος έδωσε το όνομα Ray, μιλούσε λίγα γερμανικά, αλλά η πρώτη γλώσσα του φαίνεται να είναι η αγγλική.
Ήταν σε θέση να πει στους αξιωματικούς το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται ούτε τα ονόματα των γονέων του ή τίποτα άλλο από τη ζωή του πριν από πάει να μείνει στο δάσος.

Παρά το γεγονός ότι ήταν αναμαλλιασμένος, οι αξιωματικοί ανέφεραν πως ήταν σε φόρμα και υγιής και δεν παρουσίαζε κανένα σημάδι υποσιτισμού ή καταχρήσεων.
Η γερμανική αστυνομία έχει εκδώσει μια πανευρωπαϊκή ανακοίνωση με την ελπίδα ότι κάποιος θα βρεθεί που θα αναγνωρίσει το αγόρι. Ο Klaus Schubert, εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Βερολίνου, δήλωσε: «Μπορεί να μιλάει αγγλικά καλά, πολύ καλά μάλιστα, αλλά ξέρει μόνο τα βασικά στα γερμανικά.»

«Είναι πολύ πιθανόν το ότι προέρχεται από τη Βρετανία, επειδή μιλάει Αγγλικά με μεγάλη άνεση.»
«Ξέρουμε μόνο όσα μας είπε. Δηλαδή ότι είναι 17 ετών και ότι ζούσε στο δάσος, στο οποίο έζησε μαζί με τον πατέρα του στο δάσος για τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά δεν ξέρει πού.»

«Λέει ότι ο πατέρας του πέθανε πριν από δύο εβδομάδες, και στη συνέχεια ταξίδεψε μόνος του, και ξαφνικά βρέθηκε στο Βερολίνο. Δεν ξέρουμε πώς έφτασε στο δημαρχείο, δεν μπορεί να το εξηγήσει. Το προσωπικό στο δημαρχείο τον μετέφερε σε ένα γραφείο κοινωνικής πρόνοιας για νέους, και τώρα φροντίζουν γι ‘αυτόν. Είναι υγιής, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κατάχρηση ή ότι έχει πέσει θύμα βίας.»
Ψυχολόγοι της Αστυνομίας ρωτούν ερωτήσεις στον έφηβο με την ελπίδα να πάρουν περισσότερες πληροφορίες που τους προσφέρουν μια ένδειξη ως προς την καταγωγή του.Ο Schubert είπε: «Ίσως να έχει τραύματα, αλλά δεν ξέρουμε γιατί, έτσι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί μαζί του και να δουλεύουμε σιγά σιγά μέρα με τη μέρα.»

«Αν μπορούμε να τον κάνουμε να νιώσει πιο χαλαρά και άνετα, ίσως να θυμηθεί κάτι που μπορεί να μας πει.»
Η αστυνομία δεν μπόρεσε να διαπιστώσει ποιο είναι το δάσος στο οποίο ισχυρίζεται το αγόρι ότι ζούσε, αλλά θεωρεί ότι έφθασε στο Βερολίνο, από τα δυτικά.
Έφθασε στην πρωτεύουσα στις 5 Σεπτεμβρίου. Η μέχρι στιγμής περιγραφή του δεν ήταν αντίστοιχη με οποιαδήποτε από τα αγνοούμενα πρόσωπα και η αστυνομία ψάχνει τα αρχεία της για τις περιπτώσεις που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Εάν κανένας δεν έρθει για να αναγνωρίσει τον έφηβο, η Interpol θα μπορούσε να εκδώσει το λεγόμενο «Yellow Notice», το οποίο χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, συχνά για νέους, και για να κάνουν γνωστές τις περιπτώσεις των ανθρώπων που δεν μπορούν να θυμηθούν ποιοι είναι.
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν το σώμα του πατέρα του αγοριού, αλλά ο έφηβος δεν μπόρεσε να τους δώσει κάποια ένδειξη σχετικά με το που ακριβώς τον έθαψε. Η συγκεκριμένη περίπτωση θυμίζει εκείνη του λεγόμενου “Piano Man”, όταν το 2005 ένας Γερμανός άνδρας βρέθηκε να περιφέρεται στους δρόμους του Sheerness, στο Kent, προφανώς χωρίς τη γνώση του ποιος ήταν και πώς βρέθηκε εκεί.
Ήταν σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις για τέσσερις μήνες, αλλά έπαιζε πιάνο με υψηλές επιδόσεις, και έτσι κατέληξε να τον αποκαλούν «The Piano Man».
Μετά από ένα πανευρωπαϊκό «κυνήγι», αναγνωρίστηκε ως 20 ετών με όνομα Andreas Grassi. Υποστήριζε ότι δεν είχε ιδέα τι του συνέβη και είχε ισχυριστεί ότι υπέστη ένα ψυχωτικό επεισόδιο.

πηγή: perierga.gr
 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ