ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Πρόκληση Ερντογάν: Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος

12:46 π.μ.
Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας σε συνέδριο στην Πολωνία ότι δεν υπάρχει καμία χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η απόφαση της ΕΕ να κάνει δεκτή στους κόλπους της ενωμένης Ευρώπης την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» δεν ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους, αλλά μια πολιτική επιλογή.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο στην Πολωνία, ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και πρόσθεσε ότι αυτό που υπάρχει είναι η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου.
«Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Kibris για να προσθέσει ότι στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι που γνώριζε η ΕΕ όταν αποφάσισε την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι δηλώσεις του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν πάντως έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της γείτονος.
Στον Τούρκο πρωθυπουργό απάντησε μέσω της εφημερίδας Yeni Duzen, η αρθρογράφος Τουμάι Τουγιάν.
Με τίτλο «Μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος» η τουρκοκύπρια αρθρογράφος τονίζει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος.
«Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40 χιλιάδες δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία σου κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη, μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι «εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη», αναφέρει στο άρθρο της η Τουγιάν.
Η Τουγιάν γράφει επίσης ότι δεν γνωρίζει αν στη Νέα Υόρκη Γκιούλ, Νταβούτογλου και Έρογλου καθόρισαν ένα νέο οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθηθεί για το Κυπριακό, σημειώνοντας όμως ότι λέγεται ότι αυτός θα μπει σε εφαρμογή στο τέλος αυτής της διαδικασίας για την οποία δίνουν προθεσμία μέχρι τον Μάρτιο.

Πηγή: Φιλελεύθερος

1 Σχολίασε το Άρθρο...:

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ