ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη από τον νικητή του Σκηνοθετώντας για την Ελλάδα! (VIDEO)

6:05 μ.μ.
Ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Site, Γεώργιος Ευαγγελόπουλος μας μιλά χωρίς αναστολές, (σ.σ. αυτό έλειπε, αλλιώς θα φεύγαμε όλοι από εδώ μέσα) για την πρόσφατη επιτυχία του να βραβευτεί στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών "Νύχτες Πρεμιέρας" (Σκηνοθετώντας για την Ελλάδα) ... 





-Γιώργο... Πες μας την πρώτη σου αντίδραση όταν έγινε η εκφώνηση του Νικητή!
- Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα να σκεφτώ πολλά εκείνη τη στιγμή, έγιναν όλα τόσο γρήγορα που το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ούρλιαξα από χαρά. Όλη η ένταση και η αγωνία βρήκε με την κραυγή! 

-Που είδες για τον διαγωνισμό;
- Αρκετά συχνά κοιτάζω για διαγωνισμούς στο διαδίκτυο. Μου αρέσει να συμμετάσχω άσχετα αν θα κερδίσω ή όχι. Σημασία έχει η συμμετοχή. Το περίεργο είναι ότι είδα για τον διαγωνισμό 1 ημέρα πριν λήξει η προθεσμία. 

-Μία ημέρα; πως τα κατάφερες να ολοκληρώσεις την ταινία;
Πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο! Στην αρχή έφτιαξα ένα πρόχειρο σενάριο στο μυαλό μου... Το πρόβλημα ήταν πως ο χρόνος ήταν ελάχιστος και οι επιλογές ατόμων μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού... ευτυχώς η  Σοφία και ο Γιώργος δέχθηκαν αμέσως και με την διάθεση και το μεράκι τους τελειώσαμε γρήγορα το γύρισμα, οπότε είχα μία ολόκληρη νύχτα για το μοντάζ!

-Πόσες ήταν οι συμμετοχές;
-Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό αλλά ήταν αρκετές! Στον τελικό πέρασαν 5. Μέσα σε αυτές και η δική μου. Μάλιστα οι υπόλοιπες 4 συμμετοχές ήταν ταινίες που είχαν σκηνοθετήσει κοπέλες... και ήταν όλες πολύ δυνατές παραγωγές και μπράβο τους, πραγματικά δεν πίστευα πως θα κέρδιζα!

-Πως είναι τα πράγματα στην σχολή;
-Τέλεια! Το να βρίσκεσαι σε ένα χώρο με ανθρώπους που αγαπούν αυτό που αγαπάς και που θέλουν να σου μεταδώσουν τις γνώσεις τους, είναι απλά ευλογία! Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει φανταστικούς καθηγητές και πάνω απ'όλα νοιάζονται για σένα. Οι συμφοιτητές είναι όλοι "τρέλοι" με την καλή έννοια. Συνεργαζόμαστε και κάνουμε αρκετή παρέα τόσο μέσα όσο και έξω από την σχολή...


-Η αλήθεια είναι πως έχεις τελειώσει την σχολή Περιβάλλοντος στο τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Παν. Αιγαίου, οπότε επίσημα είσαι Περιβαλλοντολόγος/Ωκεανογράφος και όχι σκηνοθέτης. Τι έχεις να πεις πάνω σε αυτό; Ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις τελικά;
-(Γελάει). Αγαπώ το αντικείμενο που σπούδασα, θέλω να συνεχίσω μαζί του και η σκηνοθεσία είναι μία ευκαιρία για να το συνδυάσω! Μία ιδέα που θα μου άρεσε είναι να κάνω παραγωγές Ντοκιμαντέρ με αντικείμενο το χερσαίο και το θαλάσσιο περιβάλλον που υποβαθμίζονται καθημερινά, ώστε να δει ο κόσμος την αλήθεια όπως πραγματικά είναι! Η επιστημονική γνώση να λειτουργήσει σαν κινητήριος μοχλός στην σκηνοθετική έμπνευση! 

-Έχεις να πεις κάτι σε κάποιον; Να ευχαριστήσεις κόσμο;
- Ναι, φυσικά! Πάνω απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μου σε κάθε επιλογή μου... Τους φίλους μου που με έχουν βοηθήσει, τόσο με τις ιδέες όσο και με τις πράξεις τους και την κοπέλα μου που αντέχει την τρέλα που κουβαλάω καθημερινα! Φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω τους υπεύθυνους του διαγωνισμού, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, κ. Ορέστης Ανδρεαδάκη, το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ την 5μελή επιτροπή που επέλεξε τον "Μπαμπούλα" ως καλύτερη ταινία δίνοντας μου την ευκαιρία να ακολουθήσω δυναμικά αυτό που αγαπώ πολύ!

-Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη που μας παραχώρησες.
-Εγώ σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, τόσο για την συνέντευξη, όσο και για τον χρόνο που αφιερώνετε αφιλοκερδώς εδώ στην KaraKaKsa.






Συνέντευξη 
LA VIUDA DE NEGRO



0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ