ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Τροπική καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει την Β.Ιταλία

9:39 μ.μ.
Εντυπωσιακά τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα οποία δείχνουν πως το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο δημιουργείται στην περιοχή της Δυτικής Μεσογείου, αναμένεται να τροφοδοτηθεί με σημαντικά ποσά ενέργειας κατά την διάβαση του πάνω από τις σχετικά θερμές και υγρές θαλάσσιες περιοχές και να βαθυνθεί με εξαιρετικά έντονο ρυθμό,
αποκτώντας τροπικά χαρακτηριστικά και ακολουθώντας τροχιά προς την περιοχή της Σαρδηνίας και της Κορσικής, και εν συνεχεία προς την Βόρεια Ιταλία την οποία και αναμένεται να "χτυπήσει" με ανέμους εντάσεως 10-11Bf και ραγδαίες βροχοπτώσεις. 

Εν συνεχεία, το σύστημα το οποίο φαίνεται να αποκτά χαρακτηριστικά τροπικής καταιγίδας με "κεντρική πίεση" περίπου 985hpa, αναμένεται να ακολουθήσει τροχιά προς την Αδριατική όπου είναι πιθανό να εγλωβιστεί για διάστημα 24h, με τάση σταδιακής αποτόνωσης. Εαν τα προγνωστικά στοιχεία επαληθευτούν, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν εκτεταμένες καταστροφές στις επηρεαζόμενες περιοχές. Ακολουθούν μερικοί εντυπωσιακοί χάρτες, όπως αυτή προέκυψαν σύμφωνα με το τελευταίο run του WRF, σε ανάλυση 12Km.

Γεώργιος Παπακωστόπουλος 


0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ