ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

56χρονη ζούσε με μηχανική υποστήριξη και της έκοψαν το ρεύμα και τη ζωή

7:48 π.μ.
 Τετραπληγική γυναίκα, ετών 56, κρατιόταν στη ζωή με μηχανική, αλλά χθες ξαφνικά έχασε τη ζωή της όταν της έκοψαν το ρεύμα λόγω χρέους. Η γυναίκα ήταν μόνη της στο σπίτι, καθώς η υπεύθυνη για τη φροντίδα της έλειπε σε εξωτερικές δουλειές.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στη συνοικία Νέα Χώρα Χανίων και η είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την τοπική εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα».
n
Η απάντηση της ΔΕΗ 
Μετά το θάνατο της 56χρονης Χανιώτισσας το μεσημέρι της Πέμπτης, το δημοσίευμα των «Χ.Ν.» και το θόρυβο που ξέσπασε η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσημα πως «ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.
Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Υπενθυμίζουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών καταναλωτών, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών, απαιτείται μια απλή αίτηση, η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770».

Η οικογένεια της 56χρονης δηλώνει απογοητευμένη από αυτήν την ανακοίνωση. Στην απάντηση της ΔΕΗ ότι η άτυχη γυναίκα ουδέποτε δηλώθηκε στο Μητρώο των Ευάλωτων πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης , η οικογένειά της αντέδρασε έντονα. «Από το 2004 όταν η μητέρα μας είχε ανάγκη μηχανική υποστήριξης κάθε φορά που θα γίνονταν μια διακοπή ρεύματος λόγω εργασιών ή βλάβης η ΔΕΗ έφερνε μια γεννήτρια για να δίνει ρεύμα. Από το 2007 αγοράσαμε και εμείς δική μας γεννήτρια και κάθε φορά που ενημερωνόμασταν για διακοπή τη βάζαμε σε λειτουργία», ανέφεραν στα «Χ.Ν.» τα παιδιά της Ανδρέας και Γιώργος Ποποδάκης.
Η διακοπή του ρεύματος στο σπίτι της 56χρονη στης Νέα Χώρα έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης από εργολαβικό συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ. «Θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας, να ενημερώσουν τη γειτονιά ότι κόβουν το ρεύμα ώστε να τρέξουμε και βάλουμε σε λειτουργία τη γεννήτρια. Δεν άκουσαν το συναγερμό που κτυπάει από το μηχάνημα της κάθε φορά που κόβετε το ρεύμα;», ανέφεραν τα παιδιά της.
Σημειώνεται ότι η γυναίκα που φρόντιζε τη 56χρονη είχε απουσιάσει για εξωτερικές εργασίες για μια ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης όταν και έγινε η διακοπή του ρεύματος. Όταν επέστρεψε το μηχάνημα είχε σταματήσει τη λειτουργία του και η γυναίκα ήταν νεκρή.
Το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή, ενώ η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στα «Χ.Ν.» τον αποτροπιασμό τους για την αναλγησία των αρμοδίων.
Ο ΔΕΔΔΗΕ
Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του και ο ΔΕΔΔΗΕ «εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για το θάνατο καταναλωτή στα Χανιά και διευκρινίζει ότι κατά την υλοποίηση της αποκοπής του ρεύματος, οι Υπηρεσίες του δεν γνώριζαν, αλλά ούτε είχαν ενημερωθεί με οποιοδήποτε τρόπο, για την ύπαρξη ατόμου που χρήζει μηχανικής υποστήριξης ή ανήκει σε ευπαθή ομάδα».

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ