ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ: Ανατινάχθηκε από βόμβα… Tην πυροβόλησαν…Επέζησε και έγινε μια καλλονή! (photos)

1:54 μ.μ.

Η Χάνα Κάμπελ είναι Αγγλίδα δεκανέας. Υπηρετούσε στο Ιράκ στη Βασσόρα, όταν μία βόμβα έσκασε δίπλα της. Σχεδόν τη διαμέλισε…Οι γιατροί έδιναν για μήνες μάχη, για να την κρατήσουν στη ζωή. Η Χάνα επέζησε και με την αποζημίωση, αποφάσισε να μεταμορφωθεί σε μία καλλονή.
Η έκρηξη ήταν σφοδρή.
Η Χάνα που εκείνη την ώρα, ήταν επικεφαλής μιας ομάδας στρατιωτών στο Ιρακ, φύλαγε ένα κτίριο το οποίο αποτελούσε στρατιωτικό στόχο.
Δεν κατάλαβε τι την χτύπησε.
Το κρανίο της άνοιξε, έχασε το ένα μάτι της, έχασε το ένα της πόδι, τα δυο χέρια της κόπηκαν (αλλά τα περισυνέλλεξαν αργότερα), ενώ ο θώρακας, το στήθος, η κοιλιά και η λεκάνη της, έγιναν μια άμορφη μάζα από κρέατα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό και ενώ οι υπόλοιποι της ομάδας ήταν ήδη νεκροί, από τις σκόνες και τα χαλάσματα του κτιρίου ξεπρόβαλλε ένας άγνωστος ο οποίος πυροβόλησε τη Χάνα που ακόμη ανέπνεε.
«Γιατρέ, έχουμε έναν ζωντανό εδώ» φώναξε ένας Άγγλος στρατιώτης που έφτασε μαζί με μια ομάδα γιατρών στο σημείο. Δεν μπορούσε να ξεχωρίσει εάν αυτή η άμορφη μάζα ήταν άνδρας ή γυναίκα. Έβλεπε απλά ότι μπορούσε ακόμη να αναπνεύσει.
Στο ελικόπτερο που την μετέφερε στη βάση, η Χάνα εκτός από τα τραύματα της, υπέστη και καρδιακή προσβολή. Ο στρατιωτικός γιατρός κατάφερε να την επαναφέρει.
Στο στρατιωτικό νοσοκομείο στη βάση των Άγγλων στο Ιράκ, οι χειρουργοί έκαναν ότι μπορούσαν. Η Χάνα επέζησε, αλλά ποτέ δεν θα ήταν όπως παλιά.
Επέστρεψε στην Αγγλία, παρασημοφορήθηκε και το Υπουργείο Άμυνας της επιδίκασε αποζημίωση 477.536 ευρώ (380.000 αγγλικές λίρες).
Η Χάνα από το καροτσάκι όπου ήταν αποφάσισε πως αφού επέζησε από τη βόμβα, τον πυροβολισμό και την καρδιακή προσβολή, θα έπρεπε να ξεκινήσει να «ανασκευάζει» τον εαυτό της. Θα γινόταν μια καλλονή.
Πλέον είχε πολλά χρήματα, οπότε το οικονομικό δεν στάθηκε εμπόδιο.
Πήγε σε ειδικές κλινικές στο Λονδίνο. Έφτιαξε το πρόσωπο της, αύξησε το στήθος της, έσβησε τις ουλές από τον θώρακα της, έφτιαξε τα χέρια της, έβαλε προσθετικό μέλος εκεί που έχασε το πόδι της, έκανε λιποαναρροπήσεις, ξεκίνησε γυμναστήριο και μεταμορφώθηκε.
Όλες μαζί οι επεμβάσεις στοίχησαν κοντά στα 100.000 ευρώ.
Το πλέον υπέροχο από όλα όμως ήταν πως η Χάνα κατάφερε να μείνει έγκυος και 9 μήνες αργότερα να γεννήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Και όλα αυτά ενώ οι γιατροί της είχαν ξεκαθαρίσει πως από την έκρηξη όλα τα εσωτερικά της όργανα μαζί με τη μήτρα της είχαν σχεδόν διαλυθεί.
Στο μεταξύ, τα μετατραυματικά συμπτώματα από τα οποία υπέφερε, είχαν γίνει αιτία να καταρρακωθεί ψυχολογικά.
Αποτέλεσμα: τελικά χώρισε με τον πατέρα τής Μίλι.
Ωστόσο, στην πορεία επανασυνδέθηκε μ” έναν άντρα που έμελλε να γίνει ένα μ” εκείνη: τον Καρλ Κροφτ, τον στρατιωτικό που έσωσε τη ζωή της στο Ιράκ.
Οι δυο τους δεν είχαν συναντηθεί αφότου η Χάνα ξεκίνησε να δίνει, στο νοσοκομείο πια, μάχη για την αποκατάσταση της υγείας της – μία δύσκολη διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις μήνες. «Ο Καρλ είναι ο μόνος που μπορεί να καταλάβει τι μου συνέβη εκείνη την ημέρα.
Ήταν πολύ επώδυνο. Δεν είχαμε μιλήσει για την εμπειρία που ζήσαμε εκεί, αλλά τώρα λειτούργησε σαν κάθαρση», ολοκλήρωσε μιλώντας για το δράμα που έζησε και την ευτυχία που βιώνει τώρα σήμερα…

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ