ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ!

9:43 μ.μ.
Η ΔΕΗ έχει ξεφύγει. Θέλει να μας επιβαρύνει με 1,4 δισ. για να ανοίξει εργοστάσιο τέρας που θα καίει 1.000 τόνους κάρβουνο την ώρα. Πίσω απ΄την βρώμικη επένδυση;
Η γερμανική τράπεζα KfW που στόχο έχει την προώθηση των συμφερόντων της γερμανικής βιομηχανίας αδιαφορώντας για την υγεία μας και το περιβάλλον μας. Μόνο μια τεράστια κινητοποίηση από εμάς τους πολίτες μπορεί να σταματήσει το σκάνδαλο.

Μέσα στις επόμενες μέρες, ο νέος Υπουργός Π. Λαφαζάνης θα αποφασίσει το αν θα δώσει την άδεια στο βρώμικο και πανάκριβο γίγαντα της ΔΕΗ ή αν θα τηρήσει την προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ για μετάβαση σε νέες, καθαρές πηγές ενέργειας (όπως ηλιακή και αιολική) που όχι μόνο είναι πλέον πιο οικονομικές, αλλά θα δημιουργούσαν και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.   

Η οπισθοδρομική και κολλημένη στο λιγνίτη ΔΕΗ ασκεί πίεση. Αλλά ως νέος Υπουργός, ο Λαφαζάνης θέλει να δείξει πως ακούει τους πολίτες και τηρεί τις υποσχέσεις. Γι’αυτόαν δημιουργήσουμε μια τεράστια αντίδραση τώρα μπορούμε να τον κάνουμε να πει ΟΧΙ στο βρώμικο σχέδιο και να απαιτήσουμε καθαρή και οικονομική ενέργεια. 

Όταν φτάσουμε το στόχο μας, θα παραδώσουμε τις υπογραφές απευθείας στον Υπουργό, μαζί με τεκμηριωμένο πακέτο για καθαρές και φτηνότερες εναλλακτικές τραβώντας την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Η δύναμή μας είναι στον αριθμό μας - υπόγραψε το επείγον ψήφισμα πριν βγει η άδεια: 


1.200 συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους πρόωρα κάθε χρόνο απ΄τη μόλυνση του λιγνίτη που καίει η ΔΕΗ για να παράγει ρεύμα. Μάλιστα η επιβάρυνση που προκαλεί στην υγεία και το περιβάλλον κοστίζει στο δημόσιο μέχρι και 4 δισ. το χρόνο δηλαδή 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό! Απ’την άλλη, πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν κάνει την καθαρή ενέργεια από πηγές που διαθέτει σε αφθονία η χώρα μας, όπως ήλιος και αέρας, οικονομικά πιο συμφέρουσες.   

Γι’αυτό και τεράστια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχουν πλέον σταματήσει να επενδύουν στο βρώμικο λιγνίτη. Η μεγάλη υποκρισία είναι ότι ακόμη και η KfW στη Γερμανία έχει στραφεί προς την καθαρή ενέργεια, γιατί γνωρίζει τις τραγικές επιπτώσεις που έχει ο λιγνίτης στο περιβάλλον και την υγεία των Γερμανών πολιτών.   

Η κυβέρνηση εξελέγη με την υπόσχεση να εκσυγχρονίσει και να «καθαρίσει» τη χώρα απ’τις οπισθοδρομικές νοοτροπίες – είναι στο χέρι μας να την κάνουμε να κρατήσει αυτή την υπόσχεση και να μας δώσει το καθαρό μέλλον που όλοι και όλες αξίζουμε. Πρόσθεσε τη φωνή σου τώρα: 


Ξανά και ξανά έχουμε αποδείξει ότι όταν κινητοποιούμαστε έξυπνα και μαζικά ως πολίτες μπορούμε να νικήσουμε. Πριν μερικούς μήνες χιλιάδες μέλη του Avaaz ενώσαμε τις φωνές μας και σταματήσαμε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης που ήθελε να ξεπουλήσει τα δάση μας σε καταπατητές. Τώρα μπορούμε να το επαναλάβουμε για να φράξουμε το βρώμικο σχέδιο της ΔΕΗ και να απαιτήσουμε επενδύσεις που σέβονται την υγεία μας, το περιβάλλον μας και το δημόσιο συμφέρον.   

Με ελπίδα και θάρρος, 
Σπύρος, Αλέξης και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz








0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ