ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Νόμπελ Ειρήνης ή Υποκρισίας;

1:15 μ.μ.
Γράφει η Παναγιώτα Γρουμπού για το Karakaksa Studios

Πριν περίπου 4-5 μέρες άρχισα να βλέπω τίτλους “Νομπελ Ειρήνης για τους Έλληνες” και αρνιόμουν πεισματικά να διαβάσω το οτιδήποτε γύρω από το θέμα.

Όχι γιατί δεν είμαι Ελληνίδα, όχι γιατί δεν έτυχε να βρίσκομαι σ αυτά τα νησιά για να συγκαταλέγομαι σε όλους εκείνους που βοηθούν τους μετανάστες/πρόσφυγες αλλά γιατί η υποκρισία είναι κάτι που με αηδιάζει.

Το mega, το CNN, το πρώτο θέμα και άλλα διάφορα μέσα ενημέρωσης ηλεκτρονικά και μη, υποστήριζαν ή καλύτερα επέρριπταν διαρκώς κατηγορίες γι’ αυτούς τους μετανάστες αποκαλώντας τους λαθρομετανάστες. Και δε θα διαφωνήσω. Γιατί όταν αποφασίζεις να μπεις σε μια χώρα με το μέσο που χρησιμοποιείς λαθραία το κάνεις.

Αλλά τώρα ξαφνικά όλοι οι παραπάνω και χιλιάδες άλλοι μιλούν για Νόμπελ ειρήνης. Αυτοί πού μέχρι πρότινος έκαναν λόγο για "λαθρομετανάστες" στηρίζουν την καμπάνια αυτή.

Νόμπελ ειρήνης σε ποιους όμως ακριβώς;

Στον μαυραγορίτη που πουλάει πανάκριβα σάντουιτς, νερά, κουβέρτες, αδιάβροχα και κάθε είδους υπηρεσίες; Σε ποιον; Σε αυτόν που κάθεται σπίτι του, αραχτός στον καναπέ και δεν κάνει τίποτα; Ή στον μικροαστούλη Ελληναρά που τρίβει τα χέρια του βλέποντας το ζεστό χρήμα των ΜΚΟ, ενώ το καλοκαίρι Ο ΙΔΙΟΣ ξερνούσε ρατσισμό.

Τα χίλια μπράβο αξίζουν σε αυτούς που δείχνουν καρδιά και συμπόνοια γι’ αυτούς που καλώς ή κακώς αναγκάστηκαν και θέλησαν να φύγουν από τη χώρα τους. Σίγουρα δεν έχουν όλοι οι κάτοικοι την ίδια οπτική αυτών των νησιών.

Σίγουρα δεν συμπαθούν όλοι τους πρόσφυγες και σίγουρα όμως αν αποδιδόταν ένα τέτοιο νόμπελ μετά όλοι ξαφνικά θα το παίζαν πονόψυχοι γιατί πήραν νόμπελ!


Οπότε σταματήστε την κλασσική σας προπαγάνδα και κοιτάξτε τις δουλειές σας! Κανείς δε σας ζητά να μην είστε ρατσιστές ή να είστε. Έχετε δικαίωμα στην επιλογή. Και όσοι δεν είστε δεν χρειάζεστε σίγουρα το Νόμπελ για να συνεχίσετε το έργο σας!

Kαι στην τελική είναι άσκοπο να βραβεύεις κάποιον και κάπου στον κόσμο να κυλάει αίμα.

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ