ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

GOOGLE ΚΑΙ YAHOO: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ + ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

8:02 μ.μ.
 Η πρώτη οικολογική μηχανή αναζήτησης προσφέρει στους χρήστες του διαδικτύου σε 14 χώρες, την δυνατότητα συνεισφοράς στην μάχη που γίνεται για την ανατροπή του φαινομένου του θερμοκηπίου, με ένα πρωτοποριακό σχέδιο δεντροφύτεψης.
Η μηχανή αναζήτησης Ecocho, με βάση την Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι για κάθε χίλιες αναζητήσεις που γίνονται μέσα από την σελίδα της, θα χορηγεί την ανάπτυξη δύο νέων δέντρων. Η Ecocho χρησιμοποιεί τεχνολογίες απο τις μηχανές αναζήτησης των Google και Yahoo, ενώ έχει συμφωνήσει να λαμβάνει ένα ποσοστό από τα διαφημιστικά κέρδη.
Ο ιδρυτής της Ecocho, Τim Macdonald, δήλωσε ότι στην Αυστραλία γίνονται 800 εκατομμύρια αναζητήσεις κάθε μήνα. Αν η εταιρεία του καταφέρει να αποσπάσει το 2% από αυτές, θα δούμε σύντομα όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, αρκετά θετικές αλλαγές στο περιβάλλον.Η προσπάθεια και η πρωτοβουλία ανήκει σε μία ομάδα τεσσάρων Αυστραλών οικολόγων, που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και τα οικονομικά οφέλη αυτής προκειμένου να βοηθήσουν το περιβάλλον.
Μακάρι η προσπάθεια αυτή να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και γιατί όχι, να βρει και αντάξιους μιμητές.

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ