ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΑΞΙΑΣ 4000 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ!

3:05 μ.μ.
Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι δε νοείται. 'Η...μήπως νοείται όταν το καρπούζι στοιχίζει σχεδόν 4.000 ευρώ;Η είδηση μπορεί να φαίνεται εξωπραγματική, όμως, μόνο τέτοια δεν είναι.
Ένα τεράστιο καρπούζι δημοπρατήθηκε σε κατάστημα τροφίμων του Τόκιο, στην Ιαπωνία, έναντι 6.100 δολαρίων, δηλαδή σχεδόν 4.000 ευρώ. Είναι αναμφισβήτητα, το ακριβότερο που πουλήθηκε ποτέ στη χώρα. Το 8 κιλών καρπούζι ποικιλίας ''Densuke'', αποτελεί μέρος σπάνιας σοδειάς, που συναντάται μόνο στο νησί Hokkaido, του Βορρά.
Η εξωτερική του όψη έχει μαύρη απόχρωση, ενώ το εσωτερικό του είναι όπως όλων των συνηθισμένων καρπουζιών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, το «εξωφρενικό» ποσόν -τουλάχιστον για ένα καρπούζι- το διέθεσε ένας έμπορος θαλάσσιων ειδών, ο οποίος, λίγη ώρα αφότου αγόρασε το καρπούζι, δήλωσε ότι ήθελε να υπερασπιστεί μ' αυτόν τον τρόπο την τοπική γεωργία.
Οι τιμές των καρπουζιών στην Ιαπωνία ξεκινούν από τα 120 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τα 200. Κι αυτό γιατί στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, τα καρπούζια είναι δυσεύρετα.
Τόσο πολύ, που πολλές φορές προσφέρονται ως δώρα.Το καρπούζι είναι το πρώτο από τα 65 που πρόκειται να πουληθούν απ' την τωρινή εποχιακή παραγωγή και ένα από τα 9.000, που θα παραχθούν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Τα υπόλοιπα καρπούζια, πάντως, δε θα κοστίζουν τόσο ακριβά, καθώς το συγκεκριμένο «έπεσε» σε περίοδο που οι καιρικές συνθήκες καθιστούν την ποιότητα των καρπουζιών σχεδόν άψογη. Εδώ που τα λέμε, ευτυχώς...
karakaksa: Τετοια διαβαζουν οι Αγροτες στην Ελλάδα και ξεσηκώνονται...
Τετοια διαβαζουν και οι πωλητες στην λαϊκή και ανεβαζουν τις τιμες...lol!

1 Σχολίασε το Άρθρο...:

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ