ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Η Ουκρανία στον δρόμο για τη Νότια Αφρική

5:10 μ.μ.
Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία το Σάββατο 14 και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου για την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Οι αγώνες είναι "διπλοί", με τον πρώτο να γίνεται εντός έδρας και το δεύτερο στο Κίεβο.

Tα ζευγάρια:

Ιρλανδία - Γαλλία

Πορτογαλία - Βοσνία Ερζεγοβίνη

Ελλάδα - Ουκρανία

Σλοβενία - Ρωσία
Πλέον αυτό που απομένει να ρυθμιστεί είναι το που θα γίνει και το πρώτο παιχνίδι στο οποίο η Ελλάδα θα είναι γηπεδούχος. Μετά την εικόνα που παρουσίασε το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, τόσο στον αγώνα με την Λετονία, όσο και σε αυτόν με το Λουξεμβούργο, λογικά κανείς από τους διεθνείς δεν θα ήθελε να αγωνιστεί εκεί. Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" είναι μεν πιο καυτή έδρα, όμως και εκεί υπάρχει το πρόβλημα με τις αποδοκιμασίες που ακούγονται κατά καιρούς, εναντίον παικτών, κυρίως του Παναθηναϊκού.
Οι διεθνείς δεν έχουν κρύψει την προτίμησή τους στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου, κυρίως για τον κόσμο της πόλης και του νησιού γενικότερα, που πάντοτε καταφέρνει να τους στηρίζει και να τους βοηθάει να φτάσουν σε μεγάλες νίκες. Οπως και να χει πάντως, η γνώμη των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας είναι και αυτή που θα μετρήσει περισσότερο, στην απόφαση που θα πάρει η ΕΠΟ για να δηλώσει την έδρα του πρώτου αγώνα με την Ουκρανία.

Ρεχάγκελ: "Μοιρασμένες οι πιθανότητες"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Οτο Ρεχάγκελ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος και ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Φύσσας, εκπροσώπησαν την ΕΠΟ στην κλήρωση που έγινε στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη, για τα μπαράζ των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου...

ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ: «Η Ουκρανία είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Εκτιμώ, όμως, ότι η υπόθεση πρόκριση είναι μοιρασμένη. Και οι δύο έχουμε πιθανότητες 50-50 για να πάρουμε το εισιτήριο. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση και τη δική μας παρουσία στο γήπεδο. Ευελπιστώ στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τους δύο αγώνες με την Ουκρανία όλοι οι παίκτες μας να είναι υγιείς και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα με απουσίες. Το σημαντικότερο για τη θετική έκβαση είναι πως εμείς θα παρουσιαστούμε στα play-off με την Ουκρανία και όχι ο αντίπαλος. Εφόσον μειώσουμε στο ελάχιστο τα λάθη που κάναμε το τελευταίο διάστημα και παρουσιάσουμε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο θα καταφέρουμε τον στόχο μας. Την Ουκρανία την ξέρουμε καλά, αφού την έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές».
ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΙΛΑΒΙΟΣ: «Ηταν δεδομένο ότι θα είχαμε αντίπαλο μία ισχυρή ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι, τόσο οι διεθνείς, όσο και η τεχνική ηγεσία, θα δώσουν όλον τον εαυτό τους για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Οφείλουμε όλοι, ο καθένας από τη δική του πλευρά και στο μέτρο που του αναλογεί, να στηρίξουμε την προσπάθεια της Εθνικής. Καλώ τους Ελληνες φιλάθλους να συμπαρασταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στους διεθνείς στις 14 Νοεμβρίου, ώστε να κάνουμε το πρώτο και αποφασιστικότερο βήμα για την πρόκρισή μας στο Μουντιάλ του 2010».

ΤΑΚΗΣ ΦΥΣΣΑΣ: «Αντικειμενικά ήταν μια δύσκολη κλήρωση. Και ως προς τον αντίπαλο και ως προς τη σειρά των αγώνων. Ομως προσωπικά είμαι χαρούμενος και το νιώθω αυτό γιατί ήρθε η ώρα των παικτών. Περιμένω από όλους τους διεθνείς να δείξουν τι αξίζουν, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, σε δύσκολους αγώνες. Περιμένω να βγάλουν τον εγωισμό τους και την ποιότητά τους μέσα στο γήπεδο. Στις 14 Νοεμβρίου ελπίζω να είμαστε υγιείς και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι. Χρειαζόμαστε όλους τους Ελληνες στο πλευρό μας για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

πηγη: http://www.novasports.gr/

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ