ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

PLAY STATION 3 IS "BROKEN" : George Hotz VS Play Station 3

3:59 μ.μ.
Αμερικανός χάκερ, που είχε τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας στο παρελθόν, όταν "ξεκλείδωσε" το iPhone, δήλωσε ότι "έσπασε" και το Playstation 3.

Όπως δήλωσε στο BBC , ο χάκερ George Hotz, το σπάσιμο του Playstation 3, του πήρε συνολικά πέντε εβδομάδες.
Το "σπάσιμο" του PS3 θα επιτρέψει στους καταναλωτές να εγκαθιστούν άλλα λειτουργικά συστήματα, να παίζουν πειρατικά παιχνίδια(τα οποία κοστίζουν λιγότερο από τα γνήσια), αλλά και παιχνίδια από το PS2. Τα παιχνίδια του Playstation 2 δεν παίζουν στο Playstation 3, καθώς η Sony, παρά τις αντιδράσεις είχε αφαιρέσει αυτή τη δυνατότητα. Ο Hotz πάντως ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας ότι δεν έχει καμία ευθύνη για το τι θα ακολουθήσει μετά το "σπάσιμο" του PS3.
Η παιχνιδομηχανή PS3 ήταν η μόνη, η οποία δεν είχε "σπάσει", παρά το ότι βρίσκεται στα καταστήματα εδώ και τρία χρόνια.
"Υποτίθεται ότι δεν μπορούσε να ξεκλειδωθεί, αλλά αυτό δεν ισχύει για καμία συσκευή. Τώρα μπορώ να κάνω ότι θέλω με το σύστημα λειτουργίας του. Έιναι σαν να απέκτησα ξαφνικά μια νέα δύναμη. Απλώς δεν ξέρω πώς να τη χρησιμοποιήσω" είπε ο χάκερ, περήφανος για το κατόρθωμά του.

Ο κ. Hotz είπε ότι ξεκίνησε να ασχολείται με το Playstation 3 το περασμένο καλοκαίρι, εξετάζοντας το Hardware της συσκευής. Αυτό του πήρε τρεις εβδομάδες. Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, ξόδεψε άλλες δύο εβδομάδες και αφου τα κατάφερε παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για ένα πολύ "δυνατό και ασφαλές σύστημα". Πρόσθεσε ότι το "σπάσιμο" ήταν 5% δουλειά Hardware και 95% Software.
O χάκερ θα συνεχίσει να δουλεύει πάνω στο Playstation 3 και θα δημοσιεύσει πληροφορίες online, όπως είχε κάνει και στην περίπτωση του iPhone. Συγκεκριμένα, θα δημοσιοποιήσει το "κλειδί" έναν κωδικό, που όταν κάποιος τον γνωρίζει μπορεί να εξουδετερώσει τα συστήματα ασφαλείας.
Οι εταιρείες παιχνιδιών και παιχνιδομηχανών σίγουρα δεν θα είναι ευχαριστημένες με τον χάκερ, καθώς διεξάγουν πόλεμο κατά της πειρατείας, που τους προκαλεί ζημιές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόσφατα, η Microsoft απενεργοποίησε χιλιάδες παίκτες από την Online υπηρεσία του Xbox Live, επειδή είχαν "πειράξει" τις κονσόλες τους για να μπορούν να χρησιμοποιούν πειρατικά DVD.
Η Sony από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ερευνά τους ισχυρισμούς του Hotz και θα τοποθετηθεί, αφού συλλέξει περισσότερες πληροφορίες.

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ