ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΕΞΩΣΥΖΗΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ!

11:06 μ.μ.
Όσοι Ιταλοί θέλουν να έχουν εξωσυζυγική σχέση, καλά θα κάνουν να μη χρησιμοποιούν πλέον το αυτοκίνητό τους για παράνομες συναντήσεις. Ιταλός δικαστής εξέδωσε δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία σύζυγοι που υποπτεύονται ότι το έτερόν τους ήμισυ διαπράττει απιστία, έχουν δικαίωμα,- βάσει του νόμου- να παγιδεύουν με συσκευές παρακολούθησης το αυτοκίνητό του/της σε αναζήτηση ενοχοποιητικών στοιχείων.
Η απόφαση ελήφθη στην Μπρέσια, στη Βόρεια Ιταλία, όπου ένα γραφείο ντετέκτιβ με ειδίκευση στις εξωσυζυγικές σχέσεις, προσφέρθηκε να τοποθετήσει κρυφά μικρόφωνα και συσκευές εντοπισμού «για 1-2 ωρίτσες» σε αυτοκίνητα άπιστων συζύγων, έναντι 1.500 ευρώ. Έπειτα από τον εντοπισμό κάποιων από αυτές τις συσκευές, η Αστυνομία κατηγόρησε 22 άτομα- μεταξύ των οποίων ντετέκτιβ, μηχανικούς, αλλά και ζηλιάρηδες συζύγους- για «παραβίαση προσωπικής ζωής». Την Πέμπτη, ο δικαστής Λορέντσο Μπενίνι αποφάσισε ότι η τοποθέτηση συσκευών παρακολούθησης σε ένα αυτοκίνητο «δεν είναι εγκληματική ενέργεια».
«Όσο ανησυχητικό κι αν είναι, δεν βρίσκω κανένα νομικό κώλυμα για την υποκλοπή προσωπικών συζητήσεων ή επαφών σε ένα όχημα. Δεν είναι παράνομο», δήλωσε ο δικαστής, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο νόμος που απαγορεύει τις υποκλοπές αφορά μόνο τα σπίτια, με ποινές που φθάνουν τα 4 χρόνια φυλάκιση. «Αυτή η απόφαση», πρόσθεσε, «κατανοώ ότι προκαλεί ανησυχία, αλλά ο νόμος είναι νόμος». Γι΄ αυτό και αθώωσε τους 22 κατηγορουμένους, αλλά προέτρεψε το Κοινοβούλιο της χώρας «να ξανακοιτάξει» τον νόμο περί ιδιωτικής ζωής και να τον τροποποιήσει. Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, εκφράστηκαν φόβοι ότι αυτό το παραθυράκι στον νόμομπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζητήματα κατασκοπείας, βιομηχανικής ή πολιτικής.
Ο ζηλιάρης σύζυγος
Σε μια άλλη υπόθεση, μια ημέρα νωρίτερα, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας διέταξε έναν «υπερβολικά ζηλιάρη σύζυγο» όχι μόνο να εγκαταλείψει το σπίτι του, αλλά και να μετακομίσει σε άλλη πόλη, προκειμένου να σταματήσει την προσπάθεια να ελέγχει κάθε κίνηση της γυναίκας του. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο σύζυγος είχε στην ουσία φυλακίσει τη γυναίκα του, απαγορεύοντάς της να βγει από το σπίτι τους στο Λέτσε της Νότιας Ιταλίας και έχοντας τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης έξω από το σπίτι, ώστε να ελέγχει εάν εκείνη τον υπακούει. Όταν εκείνος έλειπε για δουλειά, υποχρέωνε τη μητέρα του να κοιμάται στο σπίτι τους.
Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ότι οι πράξεις του οφείλονται «στη μεγάλη του αγάπη» για τη γυναίκα του. Η εφημερίδα «Κοριέρε ντε λα Σέρα» ανέφερε ότι οι δύο δικαστικές αποφάσεις δείχνουν πως παρά τη φήμη τής Ιταλίας για χαλαρή αντιμετώπιση των ερωτικών ζητημάτων, η συζυγική ζήλεια παραμένει «πιο έντονη από ποτέ».

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ