ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

LUZHNIKI STADIUM - MOSCOW (Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ)

4:08 μ.μ.

Σε αυτό το γήπεδο και στους -16 βαθμούς Κελσίου ο Πάοκ δίνει σήμερα την μάχη για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League!





Αφιέρωμα ετοίμασε η ιστοσελίδα της UEFA για την αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του ΠΑΟΚ. Γίνεται αναφορά στα εντυπωσιακά στατιστικά των Ρώσων στην έδρα τους και στην προσπάθεια του «δικεφάλου» να φύγει με την πρόκριση από το «Λουζνίκι».
Η UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα της ετοίμασε την προαναγγελία του αγώνα ΤΣΣΚΑ – ΠΑΟΚ που θα γίνει στο «Λουζνίκι». Γίνεται αναφορά στο κείμενο στα προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων, αλλά και σε ενδιαφέροντα στοιχεία για τους δύο αντιπάλους:
«Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τη φάση των "32", με τους γηπεδούχους να κατέχουν ένα εντυπωσιακό εντός έδρας ρεκόρ τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη.
Οι πιθανότητες είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς πηγαίνει στη Μόσχα για να ολοκληρώσει τη φάση των "32" του Europa League κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ευρισκόμενος ένα γκολ πίσω και κόντρα σε μία ομάδα που βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα στην έδρα της.
Ο Τόμας Νέσιντ σημείωσε το μοναδικό γκολ στο πρώτο παιχνίδι ύστερα από 29 λεπτά αγώνα, κατεβάζοντας με το στήθος τη σέντρα του Γκεόρσκι Σενίκοφ και σουτάροντας στο έδαφος, δίπλα από τον Κώστα Χαλκιά.
Προηγούμενες αναμετρήσεις

Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στην Ευρώπη, καθώς καμία από τις δύο δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια ομάδα από τη χώρα της άλλης.
Συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αγώνα, στις 22 προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ ρωσικών και ελληνικών ομάδων σε διοργανώσεις της UEFA έχουν σημειωθεί 12 νίκες για τους Ρώσους, έξι ισοπαλίες και 4 νίκες για τους Έλληνες. Το εντός έδρας ρεκόρ των ρωσικών συλλόγων είναι 7-3-1 (Ν-Ι-Η).
Το «υπόβαθρο» του αγώνα
Η ΤΣΣΚΑ έχει νικήσει και στα τέσσερα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της τη φετινή σεζόν με διαφορά τουλάχιστον δύο τερμάτων, σημειώνοντας 15 γκολ -μ.ό. σχεδόν τέσσερα γκολ ανά αγώνα- και δεχόμενη μόλις δύο.
Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει μόλις ένα από τα επτά τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του, γνωρίζοντας την ήττα στην έδρα της Βιγιαρεάλ με 1-0 στη φάση των ομίλων του φετινού Europa League και έχοντας δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Δεν έχουν δεχτεί παραπάνω από ένα γκολ σε εκτός έδρας αγώνα στα τελευταία εννέα παιχνίδια, μετά το ισόπαλο 2-2 με τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 2005-06.
Το νικηφόρο σερί επτά αγώνων της ΤΣΣΚΑ στην Ευρώπη έλαβε τέλος με το ισόπαλο 1-1 στην έδρα της Σπάρτα Πράγας, στον τελευταίο αγώνα τους για τη φάση των ομίλων του Europa League.
Πριν από το πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού, ο ΠΑΟΚ ήταν αήττητος στα έξι τελευταία εντός εδρας παιχνίδια του, σκοράροντας από μία φορά στους τέσσερις τελευταίους αγώνες του στην Τούμπα για το Europa League - τρεις νίκες με 1-0 και μία ισοπαλία με 1-1.
Στοιχεία για τις ομάδες
Ο Φαλκάο της Πόρτο παραμένει ο πρώτος σκόρερ του Europa League 2010-11, με επτά γκολ από την αρχή της φάσης των ομίλων, με τον Τόμας Νέσιντ της ΤΣΣΚΑ να είναι ο πιο κοντινός αντίπαλός του, με έξι γκολ μετά από αυτό που σημείωσε στο πρώτο παιχνίδι.
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι οι πιο παραγωγικές ομάδες στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν, με 19 γκολ η καθεμία.
Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ ήταν η λιγότερο παραγωγική ομάδα που προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων, βρίσκοντας δίχτυα μόλις πέντε φορές.
Ο μέσος του ΠΑΟΚ Ζουέλα (σ.σ. προφανώς ο συντάκτης του κειμένου δεν είναι ενήμερος για την αποχώρησή του) γνωρίζει για το ρωσικό ποδόσφαιρο, καθώς έχει αγωνιστεί στην Κούμπαν Κράσνονταρ και την Αλάνια Βλαδικαφκάζ, πριν μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι.
Ο δανεικός στον ΠΑΟΚ Ναμπίλ Ελ Ζαρ και ο Μαρκ Γκονζάλες της ΤΣΣΚΑ ήταν συμπαίκτες στη Λίβερπουλ τη σεζόν 2006-07.
Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Σεβίλλη-Πόρτο στη φάση των "16", στις 10 και 17 Μαρτίου, με το πρώτο παιχνίδι να είναι εντός έδρας».

Πηγή: ΠΑΟΚ.ΜΑΝΙΑ

Ενά βίντεο που είχαμε φτιάξει με την Ελληνική περιγραφή του γκολ του Σάλπι... Στην Ντιναμό... Μιας και απεργούσαν εκείνη τη μέρα οι δημοσιογράφοι... :)


0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ