ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Η Ποδηλασία Μειώνει Την Ποιότητα Του Σπέρματος !

5:22 μ.μ.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το ποδήλατο κάνει καλό και είναι ένας ευχάριστος τρόπος άσκησης. Αυτό όμως που δεν ξέραμε είναι πως έχει αρνητική επίπτωση στην ποσότητα ή την ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα.

 Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που κάνουν ποδήλατο τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα, έχουν λιγότερο σε ποσότητα και σε δραστικότητα σπέρμα σε σχέση με όσους δεν κάνουν καθόλου ποδήλατο.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι αθλητές ποδηλάτες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα στο ουροποιητικό και το αναπαραγωγικό σύστημά τους, μεταξύ άλλων παρουσιάζοντας χειρότερη ποιότητα σπέρματος.


Τα στοιχεία της έρευνας
Τώρα, οι ερευνητές, υπό την Λορίν Γουάιζ του πανεπιστημίου της Βοστώνης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα γονιμότητας "Fertility and Sterility", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, επιβεβαίωσαν ότι φαίνεται να υπάρχει μια παρόμοια σχέση μεταξύ ποδηλάτου-σπέρματος όχι μόνο στους επαγγελματίες αθλητές, αλλά και σε όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ποδήλατο.
Οι αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν 2.200 "μέσους" άνδρες, που έδωσαν δείγματα σπέρματος και απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις για την υγεία τους και τις συνήθειες σωματικής άσκησης. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι άνδρες ασκούνταν τακτικά (με διάφορους τρόπους), δεν είχαν περισσότερα προβλήματα με το σπέρμα τους σε σχέση με όσους δεν ασκούνταν ποτέ.
Όμως όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν τους επιμέρους τρόπους φυσικής άσκησης που έκανε ο καθένας εθελοντής, τότε προέκυψε ότι όσοι άνδρες έκαναν ποδήλατο πέντε ώρες την εβδομάδα και πάνω, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν τόσο αραιότερο σπέρμα όσο και χειρότερης ποιότητας (δηλαδή λιγότερο κινητικό και δραστήριο).

Μεταξύ των ανδρών που δεν ασκούνταν τακτικά, το 23% είχε λιγοστό σπέρμα, έναντι 31% όσων έκαναν τακτικά ποδήλατο. Περίπου το 40% των τακτικών ποδηλατών είχαν αραιό σπέρμα αλλά με καλή κινητικότητα έναντι ανάλογου ποσοστού 27% μεταξύ αυτών που δεν ασκούνταν.

Οι τραυματισμοί ή η άνοδος της θερμοκρασίας στην περιοχή του όσχεου, που μπορεί να συμβούν στη διάρκεια του ποδηλάτου, πιθανώς εξηγήσουν τα προβλήματα με το σπέρμα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Πάντως η Γουάιζ επεσήμανε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να υποστηριχθεί με κάθε βεβαιότητα ότι το ποδήλατο είναι η αιτία για τα προβλήματα στο σπέρμα. Όπως είπε, πρέπει να γίνουν κι άλλες έρευνες σχετικά με το ζήτημα.

http://www.news247.gr/

1 Σχολίασε το Άρθρο...:

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ