ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Στόχος Τα Ελληνικά Πετρέλαια . . . ( Δικαίωση Χαρδαβέλλα )

7:48 π.μ.
 Ο κυβος ερριφθη : Στοχος τα ελληνικα πετρελαια
Την απόφαση να προχωρήσει η Ελλάδα στην έρευνα για την ανεύρεση ορυκτού της πλούτου έλαβε το υπουργικό συμβούλιο.
Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση να προχωρήσει η Ελλάδα στην έρευνα για την ανεύρεση του ορυκτού της πλούτου.

Με κατεπείγουσα εντολή του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στέλνει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή να ψηφιστεί ο νόμος για τη δημιουργία του φορέα που θα δώσει εγκρίσεις σε ξένες εταιρείες να αναζητήσουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελληνικό χώρο.

Οι πρώτες εγκρίσεις θα δοθούν για έρευνα στα παράλια της Πελοποννήσου (από το Κατάκολο), στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και στο Ιόνιο μέχρι τα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα τις προσπάθειες του Κώστα Χαρδαβέλλα μέσα από την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» και των πρόσφατων αποκαλύψεών του στο newsbomb.gr.

Όπως αναφέρει και το real.gr. "Ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ... Παράλληλα συζητήθηκε η διαδικασία πρόσληψης συμβούλων για την επέκταση σύμβασης ΟΠΑΠ, τις συμβάσεις παραχώρησης, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα λιμάνια, την ΛΑΡΚΟ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα Κρατικά Λαχεία και την υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου... Διαδικασία πρόσληψης συμβούλων για το σύνολο των δράσεων αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων. Συζητήθηκε η εξέλιξη της διαδικασίας πρόσληψης συμβούλων. Για ένα μεγάλο αριθμό δράσεων οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες (για παράδειγμα, επέκταση σύμβασης ΟΠΑΠ, συμβάσεις παραχώρησης, περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, ΛΑΡΚΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Κρατικά Λαχεία, υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου) και σχεδόν το σύνολο των προσλήψεων των συμβούλων για τις δράσεις αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2ου τριμήνου του 2011".

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ήδη μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού που έχουν δηλώσει ότι διατίθενται χωρίς αμοιβή από το ελληνικό κράτος να κάνουν έρευνες για ορυκτό πλούτο στην Ελλάδα επωφελούμενες μελλοντικά για τα ποσοστά τους από τα όποια ευρήματα.
Το newsbomb.gr θα παρακολουθεί το θέμα από κοντά, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει ραγδαίες εξελίξεις.

πηγη newsbomb.gr


0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ