ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ : Συναυλίες στην Ελλάδα τον Απρίλιο !

5:30 π.μ.
Τρεις συναυλίες, στις οποίες το ροκ συναντά το βαλκανικό πανηγύρι, θα δώσει στην Ελλάδα με τη μπάντα του, τη γνωστή «The No Smoking Band», ο διάσημος Σερβοβόσνιος σκηνοθέτης, Εμίρ Κουστουρίτσα.
Η πρώτη θα δοθεί στις 4 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και θ΄ ακολουθήσουν δύο ακόμη, στις 5 και 6 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.









Ο διάσημος σκηνοθέτης, ηθοποιός, μουσικός και τραγουδιστής, ο δημιουργός των αριστουργημάτων «Ο καιρός των Τσιγγάνων», «Underground», «Ο μπαμπάς λείπει ταξίδι για δουλειές», «Arizona Dream», που σάρωσαν τα χρυσά βραβεία στα φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, φέρνει στην Ελλάδα τον βαλκανικό ήχο από τα χάλκινα πνευστά, τα βιολιά και τη γκρανκάσα, παντρεμένο αρμονικά με τη ροκ διάθεση της δικής του ηλεκτρικής κιθάρας.
Μεγαλωμένος σε μουσουλμανική οικογένεια στη Γόριτσα, είναι ο εθνικός πρεσβευτής της Σερβίας στη UNICEF και διευθύνει το ιδιωτικό του φεστιβάλ κινηματογράφου που ίδρυσε στο Κάστεντορφ.
Πέρα από τις ταινίες του, οι οποίες του χάρισαν τις μέγιστες τιμητικές διακρίσεις, ο Κουστουρίτσα ποτέ δεν λησμόνησε τις μουσικές ρίζες του καθώς από το 1986 συνεργάστηκε ως μπασίστας και ενορχηστρωτής με ένα ροκ συγκρότημα στο Σεράγεβο.
Τα τελευταία χρόνια αποτελεί την «ψυχή» του σχήματος «Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra» στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και ο ένας του γιος του ως ντράμερ.
Μαζί τους δημιούργησε μία πανκ όπερα, η οποία παρουσιάστηκε στη Βαστίλη, έγραψε τη μουσική για πολλές ταινίες του, κυκλοφόρησαν ως τώρα επτά συνολικά άλμπουμ, ενώ οργανώνουν συνεχώς διεθνείς περιοδείες.
 
 
http://www.ethnos.gr/
 


0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ