ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Αυξηση 7,6 % στα έσοδα ΟΑΣΑ

6:58 μ.μ.
Αύξηση 7,6% κατέγραψαν τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, από πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών το Μάρτιο, για πρώτη φορά την τελευταία τριετία.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο σχεδιασμός του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του ΟΑΣΑ η αύξηση αυτή προϊδεάζει για την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης στις εταιρίες των αστικών συγκοινωνιών.

Ειδικά, όταν ο Μάρτιος αποτελούσε μήνα καμπής, για τον σχεδιασμό του Υπουργείου, αφού αποτέλεσε τον πρώτο μήνα εφαρμογής της νέας τιμολογιακής πολιτικής στις αστικές συγκοινωνίες.

«Παρά το ότι τον Μάρτιο καταγράφηκαν πολλές απεργίες και καταλήψεις οδοστρώματος στο κέντρο της Αθήνας, έγιναν περιορισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στις εταιρίες των αστικών συγκοινωνιών, γεγονός που βοήθησε σημαντικά στην αποδοτική λειτουργία του συστήματος συγκοινωνιών της πρωτεύουσας» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Επίσης, με βάση τα ιστορικά δεδομένα της ζήτησης για μετακίνηση και την εφαρμογή μέτρων ελέγχου της λαθρεπιβίβασης, το υπουργείο εκτιμά ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΑΣΑ και των εταιριών του ομίλου αναμένεται να είναι σημαντικά βελτιωμένα το τρίμηνο Μαρτίου - Απριλίου - Μαΐου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.


Στόχος του ΟΑΣΑ είναι η προώθηση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών στο επιβατικό κοινό, που αποτελεί την πιο οικονομική και αποδοτική λύση για τους συχνούς επιβάτες. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΟΑΣΑ αναμένεται να προχωρήσει στη διάθεση ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών τον Ιούνιο και Σεπτέμβριο 2011, με στόχο την παροχή κινήτρων στους συχνούς επιβάτες, συλλόγους, ομάδες εργαζομένων και εταιρικούς σχηματισμούς για χρήση ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών.



Εισπράξεις       2011             2010         Μεταβολή

ΚΑΡΤΕΣ          7.145.760     7.153.456       -0,1%

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ       16.877.584   15.165.356    +11,3%



Σύνολο             24.023.344    22.318.812     +7,6%


........................................................................................................................................................ 
Μη Ξεχνάς ότi:
  •  Μοιράσου τις αναρτήσεις με τους φίλους σου, κάνε like στη σελίδα μας στο facebook  Eiναι η επιβράβευση μας... :) 
  • Μπορείτε Ελεύθερα να αντιγράφετε αναρτήσεις και θέματα μας, κάντε το όμως με σεβασμό προς το Blog μας, με ενεργό σύνδεσμο ως πηγή...

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ