ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Η Άντζελα Δημητρίου και οι Νονοί της Νύχτας !

1:10 π.μ.

Η λαϊκή τραγουδίστρια ήταν από τα πρώτα ονόματα που έγιναν γνωστά, ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση των «νονών της νύχτας», γνωστότερη και ως «υπόθεση των 217». Προφανώς η ΕΥΠ, μέσω των γνωστών κοριών – βαλιτσάκια την παρακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, υποκλέπτοντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες της.
Σε αυτό το μαγνητοφωνημένο υλικό συμπεριλαμβάνονται συνομιλίες της τραγουδίστριας με άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα, με άτομα του άμεσου περιβάλλοντος της ενώ υπάρχουν και συνομιλίες τρίτων οι οποίες αναφέρονται στην Άντζελα Δημητρίου. Λέξη- κλειδί είναι οι «επιταγές», υπόθεση γνωστή, η οποία άρχισε με την σύλληψη της τραγουδίστριας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για ακάλυπτες επιταγές.

Στις συνομιλίες αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει και ο κουμπάρος της τραγουδίστριας, ο οποίος επιχειρεί να «ξεμπλέξει» την Άντζελα Δημητρίου από την υπόθεση των ακάλυπτων επιταγών ως διαμεσολαβητής. Το στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι και ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεται σε αστυνομικούς (του Α.Τ. Περιστερίου επί του προκειμένου), γνωστό άτομο της νύχτας με ευρύ ποινικό μητρώο.
Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της τραγουδίστριας στάθηκε ο –επίσης κατηγορούμενος- «κουμπάρος» της, Γιώργος Ρέντας, ο οποίος επικοινωνεί με το πρωτοπαλίκαρο –κατά την αστυνομία- της «ομάδας Βλαστού», Μανώλη Χέλμη, προκειμένου να μεριμνήσει ώστε να τελειώσει η ταλαιπωρία της Άντζελας Δημητρίου.
Πρώτο μέλημα της ομάδας των «νονών» είναι να επικοινωνήσουν με γνωστούς τους αστυνομικού στο Α.Τ. Περιστερίου και να αφεθεί ελεύθερη η καλλιτέχνιδα.
Χέλμης (Κ029): Έλα φίλε

Ρέντας: Έεεε… Ακούλη.

Χ: Με πήρε αυτή η καρ...λα η κουμπάρα μου, να πούμε, η Άντζελα Δημητρίου

Ρ: Και τι θέλει;

Χ: Την έχουν στο ΑΤ Περιστερίου για ακάλυπτες επιταγές. Μπορούμε να κάνουμε τίποτα με την ξεκ...ρα;

Ρ: Εεε… είναι ο Καραπάνος εκεί… για κάτσε να δω περίμενε… Παίρνω τον Καραπάνο, περίμενε.

Χ: Ναι. Έλα, γεια…
Μετά από λίγα λεπτά οι δύο άνδρες επικοινωνούν ξανά… Ο Χέλμης ενημερώνει το Ρέντα ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα επειδή η σύλληψη της τραγουδίστριας έγινε με εισαγγελική παραγγελία…
Στο επόμενο τηλεφώνημα ο «κουμπάρος» της τραγουδίστριας επισημαίνει στον Χέλμη ότι η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε από το αστυνομικό τμήμα στο Γενικό Νικαίας. Όπως μάλιστα τον πληροφορεί κανόνισε να πάρει παραπεμπτικό και «να την πάει στο METROPOLITAN».

Ακολουθεί συνομιλία της τραγουδίστριας με τον Χέλμη όπου το «πρωτοπαλίκαρο» της ομάδας εκβιαστών της ζητεί να κάνει υπομονή επισημαίνοντας της ότι θα μιλήσει με τον «Παναγιώτη» (σ.σ. εννοεί τον Βλαστό) για να λυθεί το θέμα και να μάθουν ποιος ξεκίνησε την ιστορία με τις επιταγές.
Χ.: Λοιπόν άκου. Θα μιλήσω εγώ με τον Παναγιώτη τώρα εξίμιση ώρα… να μας πει τι κα…

Α.Δ.: Ναι.

Χ.: Δεν ξέρω αν κατάλαβες με ποιόν Παναγιώτη…

Α.Δ: Έγινε…

Χ: Λοιπόν… Και θα το αναλάβω εγώ το θέμα. Εσύ τώρα τι χρειάζεται να γίνει πες μου. Μ’ ακούς;

Η Άντζελα Δημητρίου μεταφέρεται τελικά στη «σουίτα» του «METROPOLITAN» και στο πλευρό της σπεύδουν –για υποστήριξη- και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης…
Ακολουθεί νέο τηλεφώνημα μεταξύ Ρέντα και Χέλμη στο οποίο ο δεύτερος ενημερώνεται ότι για την δικαστική περιπέτεια της τραγουδίστριας ευθύνεται ο πρώην αρραβωνιαστικός της, Νοράι Σαπουτζιάν. Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζουν τα «πιεστικά τηλεφωνήματα» στον γνωστό επιχειρηματία. Ενδεικτικός είναι ο νέος διάλογος Ρέντα –Χέλμη όπου ο δεύτερος τον ενημερώνει ότι μίλησε με το Σαποτυτζιάν και ότι του υποσχέθηκε ότι «τη Δευτέρα πρωί-πρωί θα βάλει τα λεφτά μέσα».
Το πρωινό της Δευτέρας έρχεται αλλά αποδεικνύεται ότι ο πρώην αρραβωνιαστικός της «Λαίδη» δεν είναι… συνεπής στην υπόσχεσή του. Ακολουθεί νέα επικοινωνία Ρέντα και Χέλμη ενώ στη συνέχεια ο «αρχιμπράβος» επικοινωνεί με τον χρυσοχόο.
Σαπουτζιάν: Ναι;

Χ: Έλα Νοράι, καλησπέρα.

Σ.: Καλησπέρα.

Χ: Είμαι, είμαι ο… Άκης, φίλος της Άντζελας είμαι δεν με ξέρεις…

Σ: Ο;

Χ.: Είμαι ο Άκης…. Ένας φίλος της Άντζελας της Δημητρίου είμαι… ο Άκης είμαι.

Σ: Α, γεια σου.

Χ: Καλά είσαι; Καλησπέρα. Δεν με ξέρεις, μπορεί να με έχεις δει φατσικώς. Εεεε… εκείνη την εκκρεμότητα αυτή, δεν πήγες σήμερα να δώσεις τίποτα λεφτά από εκεί που σε περιμένανε…

Σ: Σε ποιά εκκρεμότητα; Δεν κατάλαβα.

Χ: Εκεί, ήταν να δώσεις κάποια λεφτά μου ‘πε η Άντζελα. 18.000 σήμερα.

Σ.: Επειδή είμαι με δικηγόρους εδώ πέρα και έχω ένα θέμα να λύσω έτσι;

Χ: Ναι.

Ακολουθεί νέα επικοινωνία των Ρέντα και Χέλμη. Ο κουμπάρος είναι μαζί με την τραγουδίστρια στο γραφείο του Διοικητή Ασφαλείας του ΑΤ Περιστερίου. Στο τηλέφωνο μιλάει και η τραγουδίστρια που ενημερώνει τον «αρχινονό» ότι της τηλεφωνεί ένας άγνωστος και την απειλεί…
Α.Δ: Με πήρε κάποιος τώρα και λέει «Άντζελα».

Χ.: Ναι.

Α.Δ.: Λέω «ποιός είναι»;

Χ.: Ναι

Α.Δ.: Λέει «κάνεις ότι δεν ακούς;»

Χ.: Ναι

Α.Δ.: «Είμαι ο Γιάννης… του χεις πάρει τη φούστα...». «Και όπου σε βρω θα δεις τι θα σου κάνω…».

Χ.: Όπου σε βρει πες του να ‘ρθει να μου κάνει εμένα τσιμπ...κια να του πεις.

Α.Δ: Εντάξει έγινε…
Εκείνο που ξαφνιάζει είναι ότι στη συνέχεια της συνομιλίας ο Χέλμης μιλάει και με τον αστυνομικό φρουρό της «Λαίδη» ονόματι Γεωργογιάννη. Ο διάλογος είναι γεμάτος αβρότητα…


Χ: Γεωργογιάννης;

Γ: Ναι ο ίδιος ποιος;

Χ: Έλα ρε φίλε. Ο Άκης ο Χέλμης είμαι… Με είχατε πιάσει κάποτε ρε…

Γ: Ποιος; Ο Άκης;

Χ:Χέλμης…

Γ: Α, ο Χέλμης;

Χ: Είσαι καλά;

Γ: Καλά ρε φίλε μου που είσαι εσύ;

Χ: Θα ‘ρθω. Θα σαι από εκεί μετά αγόρι μου;

Γ: Εδώ, εδώ είμαι…
Οι ημέρες κυλάνε αλλά το πρόβλημα της τραγουδίστριας με τις επιταγές δεν λύνεται… Ακολουθεί νέα συνομιλία της με τον Χέλμη όπου τον πληροφορεί ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να πάρει τα λεφτά της από το Σαπουτζιαν…
Α.Δ.: Τίποτα- τίποτα θέλω τα λεφτά ε;

Χ.: Ναι ε πόσα λεφτά θα πάρουμε από εκεί;

Α.Δ.: Από εκεί πόσα να πάρουμε; Όλες τις επιταγές.

Χ: Ωραία θα το κανονίσω εγώ άστο.

Α.Δ.: Εντάξει;

Χ: Έγινε κορίτσι μου

Α.Δ.: Ότι επιταγές του είχα δώσει θέλω όλα τα χρήματα πίσω…

Χ.: Το θυμάσαι το νούμερο πόσο είναι περίπου;

Α.Δ.: Το νούμερο ήταν μισό.

Χ: Μισό είναι το νούμερο τόσα είναι.

Α.Δ: Εμείς θέλουμε 250.

Χ: Ωραία άσε θα το κανονίσω εγώ αυτό.

Α.Δ.: Αυτό θέλουμε εμείς τα άλλα 250 του τα δίνουμε.

Χ: Θα το κανονίσω εγώ Άντζελα θα πάω εγώ από εκεί..

Α.Δ.: Τα 250 τα παίρνουμε όμως φίλε.

Χ: Εννοείται.

Α.Δ.: Δεν δέχομαι δεν δέχομαι καμία κουβέντα έτσι;

Χ: Όχι, όχι να σου πω…

Α.Δ.: Έλα.

Χ: Εεεε απαιτούμε και από το τρίτο…

Α.Δ.: Μισό άκου συν ένα Ρόλεξ και συν ένα Καρτιέ ένα Καρτιέ με μπριγιάν.

Χ: Αυτά τα έχει το καθίκι…;

Χ.: Άκου θα κάνουμε ένα ραντεβού να μου τα πει, θα τα πούμε, θα μου τα πεις και από κοντά…

Α.Δ.: Ναι αλλιώς θα μας αγοράσει καινούργια έτσι;

Μετά από δυο ημέρες η τραγουδίστρια και ο «αρχινονός» ξαναμιλάνε. Ο Χέλμης την ενημερώνει ότι ο Σαπουτζιάν έχει «χεστεί επάνω του» και έχει εξαφανιστεί, ενώ η «Λαίδη» του υπενθυμίζει ότι της έχει έρθει ο λογαριασμός της NOVA και ότι είπε στο Γιώργο να την πληρώσει αλλά την «έγραψε»… Το τηλεφώνημα κλείνει με τον «μπράβο» να τη διαβεβαιώνει ότι θα το κανονίσει εκείνος το θέμα…
Σε νέα επικοινωνία, στις 13 Ιουνίου, ο Χέλμης ρωτάει την τραγουδίστρια αν έχει κανένα νέο από το Σαπουτζιάν, λέγοντάς της ότι τον πήρε και «ο άνθρωπος από μέσα» (σ.σ. εννοεί τον Παναγιώτη Βλαστό).

Πολύ «ζουμί» έχει και η συνομιλία Άντζελας και «μπράβου» στις 16 Ιουνίου. Η τραγουδίστρια τον ενημερώνει ότι δεν έχει κανένα νεότερο από το Σαπουτζιάν και του ζητάει μια ακόμη χάρη. Να «πιάσει» και τον Τρούπη.
Α.Δ.: Τον Τρούπη θέλω να πιάσεις μάγκα.

Χ.: Αυτός ο π...στης που είναι;

Α.Δ.: Αυτός είναι Χαλκίδα ρε μαλ...

Χ: Στη Χαλκίδα που;

Α.Δ.: Στο μαγαζί…

Α.Δ.: …Λοιπόν πήγαινε βούτα τον, βούτα και αυτόν από το μαλλί…

Χ.: Άσε- άσε θα τους πιάσω ένα- ένα, άσε να σου κανονίσω αυτά τα εξτραδάκια αυτά να κάνεις καμιά καβατζούλα.
Από τα τελευταία τηλεφωνήματα που υπάρχουν στη δικογραφία είναι εκείνο που έκανε ο «μπράβος», στις 17 Ιουνίου, στο Νοράι Σαπουτζιάν. Ο Χέλμης τον ενημερώνει ότι είναι «ο Άκης του Βλαστού» και τον ρωτάει τι θα γίνει με τα λεφτά της Άντζελας… Ωστόσο ο Σαπουτζιάν του εξηγεί ότι δεν της χρωστάει τίποτα και στο τέλος οι δύο άντρες βρίσκονται να μιλάνε σε φιλικό τόνο!
Σ.: Ούτε μου χρωστάει μου ‘χει πει… Εντάξει; Εκεί έχει κλείσει το θέμα εδώ και καιρό.

Χ.: Λοιπόν…

Σ.: Εσύ αν θέλεις να το διαπιστώσουμε και αυτό το θέμα δεν έχω καμία αντίρρηση. Κατάλαβες;

Χ.: Α, αυτό μ΄ αρέσει που λες. Αυτό μ αρέσει…

Σ.: Βρε, βρε παιδί μου…

Χ.: Σημαίνει ότι είσαι καθαρός άντρας…
Μετά τον «φιλικό διάλογο» ο Χέλμης επικοινωνεί με την Άντζελα Δημητρίου να της πει τα νέα. Η τραγουδίστρια του ξαναλέει ότι δεν έχει βρεθεί λύση με το Σαπουτζιάν και του ζητάει να τον πιέσει για να πάρει τα «χρωστούμενα».
Α.Δ.: Το χρήμα πες του.

Χ.: Άστο. Θα το κανονίσω εγώ. Άστο με τον πουσ...ρά να πούμε. Άστο. Άστο.

Α.Δ.: Έγινε αγάπη μου. Έγινε….
........................................................................................................................................................ 
Μη Ξεχνάς ότi:
Μοιράσου τις αναρτήσεις με τους φίλους σου, κάνε like, Eiναι η επιβράβευση μας... :) Μπορείτε Ελεύθερα να αντιγράφετε αναρτήσεις και θέματα μας, κάντε το όμως με σεβασμό προς το Blog μας, με ενεργό σύνδεσμο ως πηγή...0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ