ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Η Γαλλία ελέγχει το αερoδρόμιο της Ακτής Ελεφαντοστού

12:34 π.μ.
Στον έλεγχο της Γαλλίας περιήλθε το αεροδρόμιο στην μεγαλύτερη πόλη της Ακτής του Ελεφαντοστού, Αμπιτζάν, όπου μαίνεται ο εμφύλιος.


Στην Αμπιτζάν συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο και του αναγνωρισμένου από τη διεθνή κοινότητα Αλασάν Ουαταρά.


Στο μεταξύ η Γαλλία έστειλε άλλους 300 στρατιώτες
στην πρώην γαλλική αποικία για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις της ενώ γάλλος στρατιωτικός αξιωματούχος είπε ότι υπάρχει «κενό ασφάλειας» στην περιοχή καθώς δυνάμεις του Γκμπάμπο «αλλάζουν στρατόπεδο».


«Η γαλλική δύναμη σε συνεργασία με την αποστολή του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού
πήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου Φελίξ Ουφουέ-Μπουανί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Τιερί Μπουρκάρ εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου του στρατού.


Εντωμεταξύ η κρατική τηλεόραση της Ακτής Ελεφαντοστού (RTI), η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις του Γκμπάγκμπο, μετέδωσε μηνύματα εναντίον της Γαλλίας: «Η γενοκτονία της Ρουάντας προετοιμάζεται στην Ακτή Ελεφαντοστού από τους άνδρες (του γάλλου προέδρου Νικολά) Σαρκοζί. Λαέ της Ακτής Ελεφαντοστού ας βγούμε μαζικά να καταλάβουμε τους δρόμους».


«Ο γαλλικός στρατός έχει καταλάβει το αεροδρόμιο Φελίξ Ουφουέ-Μπουανί, βρισκόμαστε σε κίνδυνο», ανέφερε άλλο τηλεοπτικό μήνυμα.


Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, τουλάχιστον 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν την τελευταία εβδομάδα μόνο σε μία πόλη, την Ντουεκουε, στα δυτικά της χώρας.



nea.gr

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ