ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Εντυπωσιακή ηφαιστειακή έκρηξη

10:59 π.μ.
Καταπληκτικές εικόνες, λίγα μόλις λεπτά, μετά την έκρηξη ηφαιστείου στη Χιλή. Ο άνθρωπος κοιτά αδύναμος την οργή της φύσης και νοιώθει τόσο μικρός μπροστά σε αυτό το μεγαλειώδες θέαμα
Φλόγες ξεπηδούν και φτάνουν μέχρι τον ουρανό. Συνεχείς κεραυνοί πέφτουν και δημιουργούν καταπληκτικά σχήματα στο σκοτεινό ουρανό.

Αυτές οι εντυπωσιακές φωτογραφίες τραβήχτηκαν όταν ηφαίστειο στη Χιλή εξερράγη, μετά από 50 χρόνια σιωπηλού ''ύπνου''.
Γίνεται αμέσως αντιληπτή η δύναμη της Μητέρας Φύσης. Ο άνθρωπος κοιτά ανίσχυρος το άγριο μεγαλείο της φύσης.



 


Οι εκρήξεις συνοδεύτηκαν, όπως είναι φυσικό, από τεράστια ποσά ηφαιστειακής τέφρας που κάλυψαν τον ουρανό, προσδίδοντας έτσι στο τοπίο μία μυστηριακή έκφραση.
Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή μετέφεραν την τέφρα στη γειτονική Αργεντινή. Οι αρχές της περιοχής αναγκάστηκαν να κλείσουν το αεροδρόμιο της χώρας, αλλά και το χιονοδρομικό θέρετρο του San Carlos στο Bariloche.
Τα πανύψηλα σύννεφα στάχτης και η ηφαιστειακή φωτιά, θύμιζαν κάτι από ζωγραφικό πίνακα.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 575 χιλιόμετρα νότια του Santiago και ώθησε τις αρχές να κλείσουν μία πολυσύχναστη συνοριακή διάβαση της Αργεντινής. Δεν έγινε αμέσως σαφές, ποίο από τα τέσσερα ηφαίστεια είχε εκραγεί, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της τέφρας που είχε καλύψει τα πάντα.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η μυρωδιά του θείου έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική και ως προληπτικό μέτρο η κυβέρνηση εκκένωσε τη γύρω περιοχή και μετέφερε σε ασφαλές χώρο 3.500 άτομα. Η έντονη σεισμική δραστηριότητα έχει ανησυχήσει τους κατοίκους, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να προφυλαχθούν από την κινούμενη τέφρα.

Το τοπίο θυμίζει πυρηνική έκρηξη και τα σύννεφα καπνού παίρνουν διάφορες μορφές, με αυτή του τεράστιου ''μανιταριού'' να προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση.
Η μέρα έχει μετατραπεί σε μία συνεχόμενη νύχτα, καθώς το παχύ στρώμα της τέφρας αιωρείται στην ατμόσφαιρα. το σύννεφο της στάχτης από την ηφαιστειακή έκρηξη ήταν ορατό και από το διάστημα.
Η Χιλή έχει 2.000 ηφαίστεια, από τα οποία 60 είναι πλήρως ανενεργά και περίπου 500 δυνητικά ενεργά, σύμφωνα με τα αρχεία μελετών.

news247.gr

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ