ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ: Κολύμπησε συνεχόμενα πάνω από 105 χιλιόμετρα

8:14 π.μ.
O αθλητής μαραθώνιας κολύμβησης Στέφανος Μέλτσης κατάφερε το ακατόρθωτο: διέπλευσε τον Τορωναίο κόλπο τέσσερις φορές...
κολυμπώντας συνεχόμενα πάνω από 105 χιλιόμετρα σε 38 ώρες!

Ο Στέφανος Μέλτσης το πίστευε και ήθελε το να κάνει...Με την ηθική συμπαράσταση της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης «Ο ΣΙΘΩΝ», του Δήμου Σιθωνίας, της οικογένειάς του και φίλων του, ξεκίνησε τον μεγάλο αγώνα, που κανείς μέχρι τώρα δεν επιχείρησε, στις 6.14' τα ξημερώματα της Παρασκευής (08/07) από την παραλία της Νικήτης. Μέλη του Σίθωνα και φίλοι του, του ευχήθηκαν καλό αγώνα, μεταξύ αυτών, ο πρώτος τερματίσαντας του Διάπλου του Τορωναίου κόλπου Άγγελος Κουτλιάνος και ο «Βασιλιάς του Τορωναίου» Θανάσης Ξανθόπουλος.Ο Στέφανος πάλεψε με τη θάλασσα, τον καιρό, τον ίδιο του τον εαυτό. Δυο μέρες και μια νύχτα.


Το Σάββατο το απόγευμα, γύρω στις οκτώ, ο κόσμος τον αποθέωνε με συνθήματα, χειροκροτήματα και κόρνες στην παραλία της Νικήτης. Η γυναίκα του, οι δυο του γιοι και η μητέρα του τον περίμεναν για να τον στεφανώσουν με τέσσερα στεφάνια ελιάς για την τετραπλή διάπλευση του Τορωναίου!

Όμως ο Στέφανος δεν κοντοστάθηκε ούτε λεπτό. Χαιρέτησε γρήγορα τον κόσμο και παρά το ότι κολυμπούσε 38 ώρες συνεχώς, βγήκε από τη θάλασσα για να εκπληρώσει ένα τάμα. Έτρεξε στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται στην παραλία της Νικήτης. Με βουρκωμένα μάτια και την κούραση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, άναψε ένα κερί, έκανε το σταυρό του και κρέμασε τα γυαλιά του στην εικόνα των Αγίων Θεοδώρων.


Στη συνέχεια τον μετέφεραν στην εξέδρα όπου ο κόσμος των χειροκρότησε και τον συνεχάρη. Ο ίδιος ήταν δύσκολο να μιλήσει, λόγω


του ότι τα χείλη του ήταν πρησμένα από το αλάτι, Ωστόσο μιλώντας στο halkidikinews.gr είπε μια κουβέντα: «Ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου»!


Οι φίλοι του που τον συνόδευσαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και κολυμπούσαν μαζί του για να τον εμψυχώνουν και να τον κρατούν συντροφιά ήταν συγκινημένοι. «Ήταν ένας μεγάλος αγώνας. Αξίζουν στο Στέφανο πολλά συγχαρητήρια γιατί έκανε το ακατόρθωτο. Ήμασταν μαζί του συνέχεια» είπε η πρόεδρος του ΣΙΘΩΝΑ Κωνσταντίνα Κούρα.

Στους φίλους του έδωσε ένα κουτί και τους είπε να μην το ανοίξουν, παρά μόνο εάν τερματίσει. Προβληματιστήκαν είναι η αλήθεια. Τελικά το άνοιξαν, όταν πλησίαζε στην παραλία της Νικήτης. Είχε μέσα βεγγαλικά! Κανείς δεν είχε προβλέψει να πάρει μαζί του για τα επινίκια. Ο Στέφανος όμως ήξερε. Ίσως γιατί ήταν ο μόνος που είχε πιστέψει πραγματικά, ότι θα τα καταφέρει!
http://halkidikinews.gr

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ