ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

3:24 μ.μ.
Ονομάζομαι Γιάννης και είμαι 32 ετών. Έχω χάσει τον πατέρα μου, από καρκίνο για τον οποίο, σύμφωνα με τους ιατρούς, μεγάλη ευθύνη φέρει το τσιγάρο. Εγώ κάπνιζα 16 χρόνια, δηλαδή από τα 16 μου, 3 πακέτα ημερησίως.ΝΗ κατάσταση ήταν πραγματικά τραγική...

απέφευγα μέρη στα οποία δεν μπορούσα να καπνίζω, μύριζα ολόκληρος σαν τασάκι, είχα κιτρινίσει όλους τους τοίχους ενώ σχεδόν καθημερινά ξύπναγα στον ύπνο μου απλά για να κάνω ένα τσιγάρο!!!
Κάθε προσπάθεια διακοπής αυτής της συνήθειας απέβη άκαρπη. Υποκατάστατα νικοτίνης (τσιρότα, οδοντόκρεμες, τσίχλες κτλ), μείωση αριθμών τσιγάρων, κάπνισμα πούρου και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Το μόνο που είχα καταφέρει ήταν να βασανίζομαι και το αποτέλεσμα το ίδιο: 3 πακέτα την ημέρα...
Οφείλω να ομολογήσω πως πηγαίνοντας σε ένα κέντρο ηλεκτροβελονισμού τα αποτελέσματα ήταν καλά όσον αφορά την επιθυμία μου για τσιγάρο. Ο οργανισμός μου δεν το ζήταγε αλλά η δύναμη της συνήθειας (κίνηση καπνίσματος, καπνός κτλ) οδήγησαν και αυτή την απόπειρα στο κενό.
Μέχρι που κάποιος γνωστός μου, μου μίλησε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Στην αρχή ήμουν πάρα πολύ επιφυλακτικός και έψαξα αρκετά το θέμα πριν το αγοράσω. Ξεκίνησα με αμπούλες νικοτίνης 11 mg. Κατάφερα να μην καπνίσω από τότε κανένα τσιγάρο καπνού και σιγά σιγά κατέβασα το επίπεδο της νικοτίνης στο 0!
Εδώ πρέπει να σημειώσω κάποια περίεργα συμπτώματα. Ενώ χρησιμοποιούσα αμπούλες νικοτίνης, παρόλα αυτά το καπνικό τσιγάρο μου έλειπε αρκετά. Για ποιο λόγο; Υποτίθεται πως τον εθισμό τον δημιουργεί η νικοτίνη. Οπότε δεν υπήρχε λόγος για αυτό! Το συμπέρασμα μου είναι πως η εξάρτηση του καπνικού τσιγάρου δεν οφείλεται στην νικοτίνη αλλά στα χημικά που προφανώς περιέχει!
Έπειτα από 45 ημέρες αποκλειστική χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου, δοκίμασα ένα καπνικό. Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Ζαλάδα για 2 – 3 ώρες και τάση προς εμετό! Πραγματικά μόνο τότε κατάλαβα τι ουσίες ανάγκαζα τον οργανισμό μου να χρησιμοποιεί!
Την πρώτη εβδομάδα χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου, έφυγε το σύμπτωμα του «πλακώματος» στο στήθος που έχουν όλοι οι καπνιστές όταν ξυπνάνε. Καούρες και λαχανιάσματα εξαφανίστηκαν επίσης!
Σήμερα είμαι 59 ημέρες χωρίς να έχω καπνίσει κανένα καπνικό τσιγάρο και είμαι πολύ κοντά στη διακοπή και του ηλεκτρονικού αφού μία εβδομάδα τώρα χρησιμοποιώ αμπούλες μηδενικής νικοτίνης.
Θα αφήσω τους αριθμούς να μιλήσουν για εμένα. Έχω γλυτώσει περίπου 179 πακέτα ή 3.580 τσιγάρα που αναλογούν σε 716€! Το σημαντικότερο όμως, είναι πως πλέον δεν αισθάνομαι άρρωστος αλλά πραγματικά ελεύθερος! Μπορώ να πάω οπουδήποτε χωρίς να φοβάμαι πως δεν θα μπορώ να καπνίσω. Μπορώ να αγκαλιάσω τη γυναίκα μου χωρίς να μου λέει πως βρωμάω τσιγαρίλα. Μπορώ να οδηγήσω χωρίς να υπάρχει ομίχλη μέσα στο αυτοκίνητο ή να κρυώνω γιατί πρέπει να αφήνω το τζάμι ανοιχτό.
Ακόμα σημαντικότερο, μπορώ να σταματήσω να βλέπω εφιάλτες πως παθαίνω καρκίνο…
Όλα αυτά όμως θα πρέπει να τα στερηθώ γιατί έτσι δεν δίνω καθημερινά 360€ για τσιγάρα! Γιατί έτσι δεν θα χρειαστεί να πληρώσω για φάρμακα χημειοθεραπείας ή ακτινοβολιών!
ΟΧΙ! Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να επιστρέψω στο τσιγάρο όσο και να το θέλουν. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο με έβγαλε από αυτόν τον εφιάλτη και δεν θα πάψω ποτέ να είμαι υπέρμαχος του.
Ένας πρώην δούλος του καπνού.


Καπνίζεις; Αν ναι...
Δοκίμασε να αλλάξεις τη ζωή σου...
Κανε Κλικ στην Εικόνα και δοκίμασε το Ηλεκτρονικό  Τσιγάρο...



Υγ: Αν δεν καπνίζεις δε θα έπρεπε να ήσουν εδώ... ;)

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ