ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

PIPA... και SOPA ! ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

8:45 π.μ.


Η μαζική διαμαρτυρία των χρηστών του διαδικτύου, αλλά και των ιθυνόντων μεγάλων υπηρεσιών και sites όπως το Google και η Wikipedia φαίνεται πως έπιασε τόπο, αφού τα δύο νομοσχέδια SOPA και PIPA μπήκαν στο συρτάρι.
Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής Χάρι Ριντ ανακοίνωσε πως τα θέματα δεν θα πάνω καν προς ψήφιση. Την ανακοίνωση ακολούθησε και η τοποθέτηση του Λαμάρ Σμιθ, δημιουργού του νομοσχεδίου, ο οποίος σημείωσε πως στην παρούσα φάση δεν προχωράει.

Η Γερουσία έκανε γνωστό πως αναβάλει επ’ αόριστο τη συζήτηση του νομοσχεδίου, αν και ανώνυμα φαινόταν ότι υπήρχε η στήριξη από 60 γερουσιαστές, έτσι ώστε να ψηφιστεί.


Ο πρόεδρος της επιτροπής για θέματα Δικαιοσύνης της Βουλής σημείωσε πως το SOPA ίσως συζητηθεί σε μετέπειτα χρονική στιγμή, όταν και θα υπάρξει ευρύτερη αποδοχή και συμφωνία για το θέμα.


Για όσους δε γνωρίζουν, τα δύο νομοσχέδια επέτρεπαν στις αρχές να κατεβάσουν ολόκληρες ιστοσελίδες αν εντοπιζόταν οποιασδήποτε μορφής αναφορά σε περιεχόμενο που διακινείται παράνομα, ακόμη και αν αυτό ανέβαινε από χρήστη!


Πηγή: Enternity.gr

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ