ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Αφρικανικός Μύθος: H Διελκυστίνδα

12:55 μ.μ.
Ο λαγός κοίταξε πέρα στο λιβάδι και σκέφτηκε ότι αν θέλει να φάει φαγητό θα πρέπει να φυτέψει κάτι, αλλά αν είχε σκοπό να το κάνει αυτό θα έπρεπε να το καθαρίσει πρώτα από τα αγριόχορτα. Αυτό περιλάμβανε πολύ δουλειά, πολύ παραπάνω από όση είχε διάθεση ο λαγός.

Ο λαγός ήταν έξυπνος, έτσι σύντομα είχε μια ιδέα! Έσυρε ένα μεγάλο σκοινί πίσω του και κρύφτηκε ξαπλωμένος στους θάμνους έξω από το λιβάδι του. Ένας μεγάλος Αφρικανικός ελέφαντας ήρθε προς το μέρος του με τα βαριά του βήματα. Ο λαγός πετάχτηκε από την κρυψώνα του και προκάλεσε τον ελέφαντα ότι μπορεί να τον νικήσει στην διελκυστίνδα. Ο μεγάλος ελέφαντας γέλασε με την ιδέα και άρπαξε το σκοινί με την προβοσκίδα του. Ο λαγός σήκωσε την άλλη πλευρά του σκοινιού και έτρεξε ανάμεσα από τους θάμνους και περνώντας το λιβάδι,  κρύφτηκε σε μια άλλη συστάδα θάμνων.

    Πολύ σύντομα ένας λασπωμένος ιπποπόταμος ήρθε κοντά του με τα βαριά του βήματα. Ο λαγός για άλλη μια φορά πετάχτηκε από την κρυψώνα του και προκάλεσε τον ιπποπόταμο αυτή την φορά να διαγωνιστούν στην διελκυστίνδα! Ο περήφανος ιπποπόταμος σήκωσε γρήγορα το σκοινί με τα δόντια του και ο λαγός πήδηξε μέσα στους θάμνους τραβώντας το απότομα. Όταν ο ελέφαντας και ο ιπποπόταμος ένιωσαν το σκοινί να κινείται άρχισαν και οι δυο να τραβούν δυνατά. Τα δυνατά ζώα τραβούσαν το σκοινί μπρος και πίσω όλη την ημέρα ώσπου έπεσε το σκοτάδι. Κάθε φορά που κουνιόταν το σκοινί λόγω της δύναμης των ζώων ήταν σαν αλέτρι για το λιβάδι του έξυπνου λαγού. Έτσι είχε ένα έτοιμο χωράφι να φυτέψει ότι ήθελε δίχως πολύ κόπο.

Διελκυστίνδα* :παιχνίδι ανταγωνισμού με σχοινί ή άλλο μηχανισμό, στα άκρα του οποίου βρίσκονται αντίπαλα άτομα ή ομάδες που προσπαθούν, τραβώντας το σχοινί ή το μηχανισμό, να παρασύρουν τον αντίπαλο προς το μέρος τους


http://www.asante.gr/
 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ