ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι γάμοι οδηγούνται σε διαζύγια!

7:15 μ.μ.
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον πως στην εποχή μας ο γάμος τείνει να μην αποτελεί
ούτε κοινωνική αναγκαιότητα υψηλής προτεραιότητας ούτε απαραίτητο εχέγγυο προσωπικής ευδοκίμησης.





Θεωρητικά, μία τέτοια διαπίστωση μπορεί να πει πολλά για τον παραδοσιακό θεσμό-πυλώνα των κοινωνικών συνόλων. Από στατιστική άποψη, πάντως, δεδομένου του ολοένα αυξανόμενου αριθμού διαζυγίων, αυτό που φαίνεται είναι ότι ο «γάμος» φθίνει και οι αιτίες αυτού εντοπίζονται στους πέντε παράγοντες που ακολουθούν:

1.Απιστία
Το γνωστό «κεράτωμα» μοιάζει να είναι ο πιο κοινός λόγος διαζυγίου, κυρίως λόγω του ρόλου των μίντια.: αθλητές, αστέρες του μουσικού στερεώματος, πολιτικοί και άλλες διασημότητες έρχονται συχνά στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος εξαιτίας των απιστιών τους. Αυτές όμως δεν περιορίζονται στο πεδίο των ωραίων και τολμηρών διάσημων, αλλά επεκτείνονται στην καθημερινότητα των απανταχού ζευγαριών.

2.Επικοινωνία
Η επικοινωνία θεωρείται η απαραίτητη «προϋπόθεση» που κρατάει το ζευγάρι ενωμένο. Εάν οι δύο πόλοι είναι συντονισμένοι ο ένας με τα αισθήματα, τις γνώμες και τις αξίες του άλλου, τότε όλα βαίνουν καλώς. Συχνά, ψυχολόγοι και σύμβουλοι επιμένουν πως η ανοικτή και ακομπλεξάριστη επικοινωνία έχει ευεργετικές συνέπειες στη διατήρηση του ζευγαριού, με τον ίδιο τρόπο που η έλλειψη επικοινωνίας οδηγεί τα πράγματα σε τέλμα και περαιτέρω επιπλοκές. Δεν ισχύει όμως πάντα κάτι τέτοιο, καθώς η ανοικτή επικοινωνία έχει αποδειχθεί πολλές φορές μοιραία (υπάρχουν και πράγματα που δεν κάνει καλό να λέγονται), ενώ η έλλειψη επικοινωνίας έχει αποβεί ευεργετική, καθώς τα προβλήματα συνήθως δεν υφίστανται παρά τη στιγμή της προβληματοποίησής τους.

3.Το χρήμα
Το χρήμα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα επηρεασμού της σταθερότητας μιας σχέσης. Είναι καλό να το έχεις, για να μην προκύπτουν εσωτερικές προστριβές, δεν είναι όμως καθόλου καλό να το διαθέτεις σε μεγάλες ποσότητες, διότι συχνά έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

4.Προτεραιότητες
Με την επαγγελματική σταδιοδρομία να τίθεται σε πρώτο πλάνο, τις κοινωνικές υποχρεώσεις να πληθαίνουν σε μία εποχή έξαρσης της κοινωνικότητας, και τις οικογενειακές υποχρεώσεις να τρέχουν, το πιθανότερο είναι να μην έχει κανείς την πολυτέλεια να προσφέρει στον εαυτό του και στον άλλο «ποιοτικό χρόνο». Από την άλλη, πώς μπορεί να υπάρξει ποιοτικός χρόνος όταν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι; Πώς μπορεί να υπάρξει ανάλογη διάθεση;

5.Κακή σεξουαλική ζωή
Ίσως, ο νούμερο ένα παράγοντας που αντανακλά την υγεία ή την παθογένεια ενός ζευγαριού. Μπορεί να έχει ups and downs, ενίοτε να διασαλεύεται από τη λαίλαπα της καθημερινότητας, αλλά να επανέρχεται. Η δε απόλυτη έλλειψή του συνιστά ένδειξη... αργού θανάτου.

Yahoo!
 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ