ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΠΑΝ-ΕΛΛΗΝ(Ι)ΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ! ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ!

11:23 μ.μ.
Mην φοβάσαι αγαπητέ, θα δώσει το παιδί σου εξετάσεις.ΝΑΙ αυτές που σου είχαν τάξει ότι θα καταργούσαν. ΝΑΙ θα δώσει το παιδί σου εξετάσεις για Ανώτατη Παιδεία, άραγε ΠΟΣΑ έχει δώσει για την Δωρεάν Παιδεία;
ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν γεννήθηκε σήμερα. Πες του υπουργού ότι την δωρεάν Παιδεία την πληρώνουμε και εμείς οι εκπαιδευτικοί για τα παιδιά μας. Αντί να κάθονται και να μυξοκλαίνε κάποιοι για τις εξετάσεις και τον κόπο των μαθητών, ας θυμηθούν την οικονομική αφαίμαξη που υφίστανται με υπαιτιότητά τους! Αντί να είχαν αλλάξει το σύστημα της εισαγωγής στα ΑΕΙ μυξοκλαίνε για το μέλλον των παιδιών μας ότι θα χάσουν λέει τάχα...χρόνο κ.λ.π. Το λένε εκείνοι οι ίδιοι που τους έχουν ρυθμίσει το μέλλον ώστε να δουλεύουν μέχρι τα 67 (σήμερα) ή τα 70 τους αύριο, αν και εφόσον βρίσκουν δουλειά που σαν εκλεγμένοι ηγέτες είναι υπεύθυνοι να φροντίσουν να υπάρχουν θέσεις εργασίας. Με 64% ανεργία στους νέους κατηγορούν τους καθηγητές ότι τους «κόβουν» τον δρόμο προς το μέλλον!
Μου ζητάς να «βάλω πλάτη», ξεχνώντας ότι πάντα ήμουν από τους χαμηλότερα αμειβόμενους και ότι είμαι από τους πρώτους το 2010 που περιέκοψαν τα επιδόματα. Και συνεχίζουν με την ύπουλη μείωση 10% των αποδοχών μας. Γιατί ουσιαστικά αυτό είναι η αύξηση των 2 ωρών παραπάνω. Δεν το λέω εγώ. Το καταγράφουν στο κόστος οι οικονομολάγνοι του ΥΠΟΙΚ. Δεν βλέπουν όμως ότι η πραγματική εκπαίδευση των παιδιών από την Α Γυμνασίου τελειώνει κάθε χρόνο στις 15 ΜΑΙΟΥ και ενάμιση μήνας πάει χαμένος με τις εξετάσεις της Γ Λυκείου για ΑΕΙ (ας μην ξεχνάμε ότι και οι μαθητές της Γ Λυκείου τον τελευταίο Μήνα δεν πατάνε καθόλου για να διαβάσουν).
Μας κατηγορείς ότι κάνουμε «μαύρα». ΜΑΚΑΡΙ αγαπητέ να μπορούσαμε να κάνουμε όλοι ιδιαίτερα. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Και θα έπρεπε να είχε επιτραπεί ελεύθερα. Αλλά για βάλε,100.000 καθηγητές, άλλοι τόσοι φοιτητές και πόσοι ακόμα αδιόριστοι, έχεις καταλάβει για τι ανταγωνισμό μιλάμε; Ο Ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η αμοιβή πενιχρή.(ΔΕΝ είναι ΦΑΚΕΛΑΚΙ, ΟΥΤΕ συνεδρία ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ).Εξάλλου σου κακοφαίνεται που δίνεις 15€ για 45 λεπτά για την βοήθεια του παιδιού ενώ δίνεις αβίαστα 45€ για 15 λεπτά εργασία οποιουδήποτε άλλου ελεύθερου επαγγελματία (ηλεκτρολόγου, υδραυλικού, συντηρητή AC,μικροεπισκευή αυτοκινήτου ή Η/Υ, κηπουρού) κ.α. και δεν διαμαρτύρεσαι τότε ότι είναι «μαύρα».
Με ακόμα περισσό θράσος μου λες: Αυτά θα παίρνεις, αν δεν σου αρέσει ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ και πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα υπονοώντας να κάνεις κάποια άλλη δουλειά. ΜΗΝ ανησυχείς αγαπητέ. Αρκετοί από εμάς την έχουμε κάνει και αυτή την δουλειά περιμένοντας να κάνουμε αυτή που μας άρεσε και σπουδάσαμε (περιμένοντας διορισμό αλλά όχι από το παράθυρο).Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την κάνουμε ΤΖΑΜΠΑ και με όρους που ΜΑΣ επιβάλλουν όσοι ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ή δεν θέλουν να πάρουν ΧΑΜΠΑΡΙ ποιος είναι ο ρόλος μας σε αυτή την κοινωνία.ΙΣΩΣ γιατί έγιναν αδικαιολόγητα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ και ΟΥΤΙΔΑΝΟΙ.ΓΙΑΤΙ έχασαν την ψυχραιμία τους όταν έχασαν τα ΕΥΚΟΛΑ!

 
Αναγνώστης Naftemporiki.gr
 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ