ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Φαντάσματα: Η Φραγκεσκάκενα!

7:48 π.μ.
Καλησπέρα σας! Είμαι η Βασιλική. Αυτή είναι μια ιστορία που μου την είχε πει ο παππούς μου. Είχα μένει κάγκελο!
Λοιπόν, στα χρόνια του παππού μου, επειδή δεν υπήρχαν οι τηλεοράσεις, έλεγαν ιστορίες (κυρίως τρόμου) έτσι για να περνάει η ώρα. Ανέφεραν και για την Φραγκεσκάκενα.
Η Φραγκεσκάκενα ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα που καθόταν συνέχεια στο μπαλκόνι της και έπλεκε. Ήταν ακατάδεκτη, ψυχρή, μισούσε τα παιδιά και δεν της άρεσε η πολυκοσμία. Κανένας δεν την συμπαθούσε. Μια μέρα η Φραγκεσκάκενα πέθανε (πιθανόν από γεράματα). Κανένας όμως δεν της έχτισε τάφο! Και αυτό ήταν το λάθος.
Πέρασαν τα χρόνια και ο θάνατος της Φραγκεσκάκενας είχε ξεχαστεί. Ένα βράδυ λοιπόν μια κοπέλα, επιστρέφοντας από ένα πάρτι έτυχε να περάσει από το σπίτι της Φραγκεσκάκενας! Όμως είχε πάρει λάθος δρόμο, διότι το σπίτι της ήταν από την άλλη μεριά, ήταν και μεσάνυχτα, δεν έβλεπε τίποτα! Ξαφνικά φύσηξε ένας δυνατός αέρας, τόσο δυνατός που η κοπέλα κόντεψε να πέσει κάτω. Στην αρχή τρόμαξε γιατί ήταν και καλοκαίρι και είπε:
- Μα πώς γίνετε να φυσάει τόσο πολύ καλοκαιριάτικα. Ήμαρτον Παναγία μου!
Ξαφνικά ο αέρας σταμάτησε. Η κοπέλα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβαινε. Καθώς περπατούσε ανυπομονώντας να φτάσει επιτέλους στο σπίτι της, είδε την Φραγκεσκάκενα μαύρα ντυμένη,  να κάθετε στο μπαλκόνι και να πλέκει. Δεν ήξερε ότι έχει πεθάνει και έτρεξε να την χαιρετήσει παρόλο που ήξερε πως ήταν ακατάδεκτη:
- Καλησπέρα σας κ. Φραγκεσκάκενα! Πώς και κάθεστε μες τη νύχτα έξω;
Η Φραγκεσκάκενα δεν απαντούσε. Η κοπέλα συνέχιζε να της μιλά χωρίς αποτέλεσμα.
Έτσι αποφάσισε να φύγει. Μετά από μία ώρα έφτασε σπίτι της και κουρασμένη από το περπάτημα. Οι γονείς της την περίμεναν θυμωμένοι:
- Που ήσουνα τόσες ώρες; Σου είχαμε πει να μην γυρίσεις σπίτι μετά τις 11:00.
-Συγνώμη που σας ανησύχησα, θα ερχόμουν νωρίτερα αλλά πήρα λάθος δρόμο. Συνάντησα και την Φραγκεσκάκενα.
-Τη Φραγκεσκάκενα; Ρώτησε ο πατέρας της.
-Ναι. Την είδα να κάθετε στο μπαλκόνι και την χαιρέτησα.
- Και τι σου είπε;
-Τίποτα, δεν μίλησε.
Οι γονείς της κοπέλας τρόμαξαν πολύ διότι ήξεραν ότι η Φραγκεσκάκενα έχει πεθάνει.
- Παιδί μου είσαι σίγουρη πως την είδες; Μήπως το φαντάστηκες;
- Μα τι λέτε; Τρελή είμαι να το φανταστώ;
- Παιδί μου, η Φραγκεσκάκενα έχει πεθάνει εδώ και 2 χρόνια!
-ΤΙ!!!!! Πλάκα μου κάνετε;
- Καθόλου.
Η κοπέλα δεν έκλεισε μάτι όλη τη νύχτα. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως ήρθε σε επαφή με ένα πνεύμα! Την επόμενη μέρα σηκώθηκε χαράματα και πήγε στην εκκλησία κατάχλωμη. Με λίγα λόγια εξήγησε στον Παπά το συμβάν και οι δύο τους πήγαν στο σημείο που θάφτηκε η Φραγκεσκάκενα (να σας θυμίσω ότι δεν είχε χτιστεί τάφος) και ο Παπάς διάβασε το Πάτερ Ημών και κατάλαβε αμέσως ότι η Φραγκεσκάκενα δεν είχε ησυχάσει αφού δεν της έχτισαν τάφο. Της τον έχτισαν λοιπόν και ο κόσμος πήγαινε συχνά και της άφηνε λουλούδια.
Από τότε η Φραγκεσκάκενα δεν ξαναεμφανίστηκε σε κανέναν. Αλλά ακόμα λένε πώς ο δρόμος που οδηγεί στο σπίτι της είναι στοιχειωμένος. Οπότε κανείς δεν τολμάει να περάσει αυτό το δρόμο αλλά ούτε και να μπει μέσα στο σπίτι της!
 
 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ