ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Τι αλλάζει στο sex μετά την εμμηνόπαυση...

3:33 μ.μ.
Μπορεί στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες να παραμένουν σεξουαλικά ενεργές μετά τα 50, ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες, πέρα από τις ορμόνες, που επηρεάζουν το σεξ, καθώς η ηλικία αυξάνεται.


Τους παράγοντες αυτούς και τις διαφοροποιήσεις που επιφέρουν στη σεξουαλική ζωή των γυναικών, ηλικίας 45-55 ετών, εξετάζει και αναλύει έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine».

Για τις ανάγκες της μελέτης, η ερευνητική ομάδα συνέκρινε στοιχεία από γυναίκες που βρίσκονταν στο στάδιο πριν από την εμμηνόπαυση και γυναίκες που βρίσκονταν στο στάδιο μετά την εμμηνόπαυση.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, οι δύο ομάδες γυναικών δεν διέφεραν μεταξύ τους ως προς τη σεξουαλική δραστηριότητα, τις σεξουαλικές πρακτικές, τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες και την ικανοποίηση, ενώ απέδιδαν την ίδια σημασία στο σεξ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, αναδείχθηκε μία πολύ σημαντική διαφορά ως προς τις προσδοκίες των γυναικών από το σεξ.

Συγκεκριμένα, οι μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες που δεν λάμβαναν ορμονοθεραπεία, παρότι δεν διέφεραν στα επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας από τις προεμμηνοπαυσικές γυναίκες, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να θεωρούν ότι η απουσία σεξουαλικών επαφών για 3 μήνες δεν αποτελεί πρόβλημα για τη σχέση τους.

Στον αντίποδα, οι γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση και οι μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες που λάμβαναν ορμονοθεραπεία, εκλάμβαναν την έλλειψη σεξ ως ενδεικτικό σημάδι για την κατάσταση της σχέσης.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλικότητα είναι πιθανότερο να οφείλονται στις πεποιθήσεις και τις αρνητικές προσδοκίες, παρά στις ορμονικές αλλαγές.

Η επίδραση της εμμηνόπαυσης, πιθανόν να οφείλεται, δηλαδή, περισσότερο στο τι συμβολίζει το στάδιο αυτό για τη ζωή της γυναίκας, παρά στις βιολογικές αλλαγές.



0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ