ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Κτητικότητα!

12:15 π.μ.

Κτητικότητα*. Βάζω αστερίσκο γιατί στο τέλος θα αναφέρω τον ορισμό του λεξικού.
Προς το παρόν θα αναλύσουμε την κτητικότητα στις ανθρώπινες σχέσεις.
Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω αυτή τη λέξη είναι απόλυτος έλεγχος πάνω σε κάποιον άλλο.

Και αυτό ας ήμαστε ειλικρινής είναι ανέφικτο και μη επιθυμητό από τον άλλο.
Το μόνο που καταφέρνει κανείς με την κτητικότητα είναι να καταστρέφει την σχέση του και ο άλλος να νιώθει μια θηλιά στο λαιμό του που αργά ή γρήγορα θα τον πνίξει.
Αν λοιπόν είστε από εκείνους που πιστεύετε πως η αγάπη χτίζεται πάνω στην κτητικότητα ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.
Δεν γίνεται δύο άνθρωποι να είναι συνέχεια μαζί λες κι είναι αυτοκόλλητοι, δεν γίνεται να έχουν τους ίδιους στόχους, τις ίδιες απόψεις, τον ίδιο τρόπο αντίδρασης σε συγκεκριμένες καταστάσεις, τα ίδια ενδιαφέροντα και να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Δεν λέω καλό είναι να θες να μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον και να νιώθεις ασφάλεια μαζί του αλλά το να θες να είστε δεμένοι σε ασφυκτικό σημείο είναι ανιαρό. To να περιστρέφεται ο κόσμος σου γύρω από αυτόν και να απαιτείς το ίδιο είναι τουλάχιστον ακραίο.
Κάνεις κάτι γιατί το θες όχι γιατί περιμένεις το ίδιο από τον άλλο.
Όπως είοε ο Λουντέμης : Αγαπώ θα πει εγώ αγαπώ… Το τι κάνει ο άλλος είναι δική του δουλειά....
Και πραγματικά αυτό είναι αγάπη και σχέση υγιής. Όταν κάτι σε κάνει λιγότερο ελεύθερο μη μένεις...τρέξε...τρέξε όσο πιο πολύ και μακριά μπορείς! 
Καλό είναι να αγαπάς αλλά το να αφιερώνεσαι αποκλειστικά σε ένα άνθρωπο μάλλον πρόβλημα σχέσεων υποδηλώνει, γενικά, παρά αγάπη. Θα πρέπει να νιώθει κανείς χαρά όταν δεν περιστρέφονται όλα γύρω από ένα άνθρωπο και έχει κανείς ενδιαφέροντα και πέρα από ένα πρόσωπο.
Ο άνθρωπος είναι ικανός να αγαπά πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα χωρίς να σημαίνει πως μειώνεται αυτό που μπορεί να προσφέρει, γιατί όπως λέει το ρητό: και σταθείτε ο ένας πλάι στον άλλο, αλλά όχι υπερβολικά κοντά διότι οι κολόνες του ναού στέκουν χωριστές, και η βελανιδιά με το κυπαρίσσι δε φυτρώνουν το ένα στη σκιά του άλλου (Kahlil Gilbran).
H αγάπη δεν ξεθωριάζει όταν μοιράζεται και σίγουρα βελτιώνεται με την πείρα. Γι αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε πλάι σε έναν άνθρωπο φροντίστε να μην τον πνίγεται από αγάπη...δεν έχουν όλοι την ίδια ανάγκη να την νιώσουν ούτε φυσικά τις ίδιες αντοχές. Και αντοχές όχι μόνο στο να γεμίσουν το κουτάκι μέσα τους αλλά και στο να δώσουν.


 *Κτητικότητα: θηλυκό... η ιδιότητα του κτητικού, το συναίσθημα, το αποτέλεσμα ή το κίνητρο της κτητικής συμπεριφοράς ή πρόθεσης, η ανάγκη και η τάση κάποιου να του ανήκουν άλλα άτομα ή αγαθά εξ' ολοκλήρου και αδιαμφισβήτητα.




                                                                                                                            ©Παναγιώτα η Αθεράπευτη

                                                  




0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ