ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΕΡΕΥΝΑ: Ποιος λαός είναι ο πιο άπιστος;

7:00 π.μ.

Τo Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης σε συνεργασία μαζί με ένα γαλλικό site γνωριμιών θέλησε να ερευνήσει ποιος ευρωπαικός λαός είναι πιο επιρρεπής στην απιστία.

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία διεξήχθη σε δείγμα 4879 ατόμων από την Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία, την Γερμανία, την Ισπανία και το Βέλγιο και δυστυχώς δεν συμπεριέλαβε τους Έλληνες, την πρώτη θέση στην απιστία μοιράζονται οι Γάλλοι και οι Ιταλοί. 55% των Γάλλων και 55% των Ιταλών παραδέχτηκαν ότι είχαν απατήσει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους ενώ στις γυναίκες τα ποσοστά πέφτουν  για τις γαλλίδες στο 33% και  για τις ιταλίδες στο 44%. Ακολουθούν το Βέλγιο (51% οι άνδρες, 29% οι γυναίκες), η Ισπανία (50% οι άνδρες, 28% οι γυναίκες) και η Μεγάλη Βρετανία  (42% οι άνδρες, 29% οι γυναίκες).
Η μελέτη επίσης εξέτασε το κατά πόσο αυτοί που διέπραξαν απιστία μετάνιωσαν.  Οι Ιταλοί εμφανίζονται οι  λιγότερο μετανιωμένοι  (26% οι άνδρες και 27% οι γυναίκες) ενώ ακολουθούν, οι Γερμανοί  (28% οι άνδρες και 28% οι γυναίκες), οι Γάλλοι (32% οι άνδρες, 21% οι γυναίκες), .

«Η κουλτούρα μας δεν είναι τόσο αυστηρή με την απιστία όπως ας πούμε οι αγγλοσαξωνικές χώρες» λέει η γαλλίδα ψυχολόγος Μαρίζ Βαγιάν που αρθρογραφεί συχνά για το θέμα. «Είναι πολύ διαφορετικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η απιστία θεωρείται κάτι πολύ κακό από την σύζυγο, τον άπιστο αλλά και όλη την κοινωνία. Εκεί οι άνθρωποι προτιμούν να χωρίσουν τον σύντροφο τους και να ξαναπαντρευτούν, ενώ στην Γαλλία μπορούμε άνετα να φανταστούμε κάποιον να είναι παντρεμένος και να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις». Πράγματι από έρευνα που διεξήχθη λίγους μήνες πριν με αφορμή τις αποκαλύψεις για την απιστία του Ολάντ και την διάσταση που πήρε το θέμα προέκυψε ότι 47% των Γάλλων πιστεύουν ότι η απιστία είναι ηθικά μη αποδεκτή έναντι 84% των Αμερικανών.

Πηγή

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ