ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Διάκριση για την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρομποτικής!

4:58 π.μ.

Η ομάδα ρομποτικής του Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσσαλονίκης με την επωνυμία ROBOT MASTERS πετυχαίνει το ακατόρθωτο, κερδίζοντας δύο κύπελλα και την αναγνώριση...
μίας υποδειγματικής παρουσίας, στο Ανοιχτό Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL για παιδιά 9-16 ετών, στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

Η πενταμελής ομάδα ROBOT MASTERS μαζί με άλλες δύο που είχαν προκριθεί στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό F LL Greece στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τις φυσικές καταστροφές (Nature’s Fury) , ταξίδεψε στην Παμπλόνα της Ισπανίας, και κατάφερε να φέρει στη χώρα μας τη μεγάλη διάκριση που μας έκανε υπερήφανους ! 

Και τώρα το ιστορικό της επιτυχίας: Η ομάδα ROBOT MASTERS τον Δεκέμβριο 2013 δηλώνει συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που για πρώτη φορά διοργανώνει στην Ελλάδα ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός EduACT- Δράση για την Εκπαίδευση. Κατασκευάζει ένα εκπληκτικό ρομποτάκι που αποτρέπει φυσικές καταστροφές και το Μάρτιο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό First Lego League Greece (NOESIS 8-9/3/2014) κατακτά την πρώτη θέση στην επίδοση του ρομπότ (Robot Performance) και την 2η θέση στη γενική κατάταξη του διαγωνισμού (Champions Award). Εξασφαλίζει έτσι τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα FLL (Open European FLL Championship Pamplona, Spain, 28-31 Μαΐου,2014). 

Μέσα σε δύο μόλις μήνες ανακατασκευάζει το ρομπότ της και ολοκληρώνει στα αγγλικά την έρευνά της για το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Κουβαλώντας στις αποσκευές της την αγάπη και τις ευχές του σχολείου και των φίλων της, απίστευτη δύναμη ψυχής, μεράκι, νοστιμιές και εικόνες της Ελλάδας, στήνει το περίπτερό της ανάμεσα σε 96 ομάδες από 42 χώρες από όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε 825 παιδιά και συνολικά 1500 περίπου συμμετέχοντες. 

Η μεγάλη διάκριση δεν αργεί να έρθει: οι ROBOT MASTERS κατακτούν με το υπέροχο ρομποτάκι τους την 3η θέση στο Robot Performance, αλλά και το ειδικό τιμητικό βραβείο Robot Demo Award λόγω της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμό, μετά από συνεχόμενους αγώνες knock out και αφήνοντας εκτός όλα τα γνωστά φαβορί. Συγκεντρώνοντας τη μέγιστη βαθμολογία και στο Project Challenge και στα Core Values, προτείνεται επίσης για τα βραβεία Έρευνας, Καινοτομίας, Παρουσίασης, Έμπνευσης, Ομαδικότητας και Gracious Professionalism (Ευγενής Άμιλλα). 

Ο τοπικός τύπος της Παμπλόνα κάνει για δύο φορές αφιέρωμα στην ομάδα του ΔΕΛΑΣΑΛ, μιλώντας με τα πιο επαινετικά λόγια για την υποδειγματική διαγωνιστική τους συμπεριφορά και το μοναδικό κέφι τους, με το οποίο πέτυχαν να ξεσηκώσουν το αμφιθέατρο των 1500 ατόμων που ενθουσιασμένο ζητωκραύγαζε “ROBOT MASTERS”.

τρο-μα-κτικο.gr

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ