ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

7:44 μ.μ.

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο προτάσεις διασκέδασης περιμένει όσους έχουν ξεμείνει στην πόλη. Φεστιβάλ, εκθέσεις, εκδηλώσεις στο δρόμο και προβολές ταινιών είναι όλα όσα διατίθενται δωρεάν στους Αθηναίους. Επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν και επισκεφτείτε τα. Καλό Σαββατοκύριακο!


Σάββατο 19 Ιουλίου 

H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με λυρικούς καλλιτέχνες στη δημοφιλή όπερα του Giuseppe Verdi La Traviata, σε μορφή Κοντσερτάντε. Το λιμπρέτο της όπερας είναι του Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε και βασίζεται στο μυθιστόρημα «Η Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά υιού. Αφορά την τραγική ερωτική ιστορία της Μαρί Ντυπλεσσί, διάσημης εταίρας της παρισινής κοινωνίας, την οποία γνώριζε καλά ο Γάλλος συγγραφέας. 


To ArtWall σε συνεργασία με το URBAN FILM MAP και το Φεστιβάλ Μηδέν πραγματοποιεί μια σειρά από προβολές video art, μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ, μέχρι τις 19 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 



Σάββατο και Κυριακή 


Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014, το κτίριο Πειραιώς 260 φιλοξενεί από τις 5 μέχρι τις 31 Ιουλίου, την έκθεση "Σ' ένα βαθμό, η ιερότητα βρίσκεται στο βλέμμα του θεατή", της Στεφανίας Στρούζα και του Απόστολου Βασιλόπουλου. Με αφετηρία το ταξίδι του Λε Κορμπυζιέ και άλλων εκπροσώπων του μοντερνιστικού κινήματος από τη Μασσαλία στην Αθήνα (1933), καθώς και την κινηματογραφική Μήδεια του Πιέρ Πάολο Παζολίνι (1969), η εικαστικός Στεφανία Στρούζα και ο επιμελητής Απόστολος Βασιλόπουλος δημιουργούν μια εικαστική και ηχητική εγκατάσταση εν εξελίξει, ως έναν αναστοχασμό πάνω στην προβληματική έλευση και δεξίωση του ευρωπαϊκού μοντερνισμού στη νεότερη Ελλάδα, μια ιδιαίτερη έκφανση του –σε διαρκή εκκρεμότητα– διαλόγου ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή. 



Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων στο κέντρο της πόλης, που σκοπό έχουν την τόνωση και αναβάθμιση περιοχών όπως το Μεταξουργείο, συνεργάζεται με το Θέατρο Μεταξουργείο και παρουσιάζουν πλήθος εκδηλώσεων. 


Το destefashioncollection είναι ένα πρότζεκτ του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, το οποίο, λειτουργεί ως μέσο διερεύνησης των ορίων ανάμεσα στην τέχνη και τον κόσμο της μόδας και εξελίσσεται αθροιστικά: από το 2007. Κάθε χρόνο ένα καλλιτέχνης καλείται να δημιουργήσει μια "capsule collection": να επιλέξει πέντε κομμάτια από τις συλλογές της συγκεκριμένης «σεζόν», εξετάζοντας τις εξελίξεις στο χώρο της διεθνούς μόδας της περιόδου. Η έκθεση DESTEFASHIONCOLLECTION: 1 to 8 συγκεντρώνει το υλικό των οκτώ πρώτων ετών στην εξέλιξη του πρότζεκτ. Στόχος της είναι να αντιπαραβάλει τις επιλογές των καλλιτεχνών από τον χώρο της μόδας και τις αναγνώσεις τους, καθώς και να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίον συνδέονται ή συνομιλούν μεταξύ τους όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν την ευρύτερη "συλλογή", που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βιβλία καλλιτεχνών και εκδόσεις δημιουργημένες ειδικά για κάθε μία από τις συμμετοχές. 


το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς φιλοξενεί αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Μηνά με έργα που φιλοτεχνήθηκαν από το 1970 έως σήμερα και περιλαμβάνουν τις τρεις διαφορετικές περιόδους της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. Πρόκειται για ένα ταξίδι στις περιπέτειες της εγχώριας αβανγκάρντ, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το Μάη του '68 και την πτώση της δικτατορίας έως την εποχή της κρίσης των εικόνων, της ιδεολογίας και των κοινωνικών αξιών.

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ