ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Φαγούρα στα γεννητικά όργανα: Πού μπορεί να οφείλεται;

9:49 μ.μ.
Η φαγούρα στα γεννητικά όργανα είναι το «σήμα κατατεθέν» της λοίμωξης από μύκητα ή κάποιο άλλο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, δεν οφείλεται όμως μόνο στη μόλυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Δείτε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες της φαγούρας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Για άνδρες και γυναίκες
1. Χλαμύδια
Είναι ένα σύνηθες Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα που οφείλεται στο βακτήριο Chlamydia trachomatis. Τα χλαμύδια μοιάζουν με τη γονόρροια ως προς τα συμπτώματα και τον τρόπο μετάδοσης.
2. Έρπης γεννητικών οργάνων
Ο έρπης των γεννητικών οργάνων ανήκει επίσης στα ΣΜΝ και οφείλεται σε λοίμωξη από τον ερπητοϊό HSV. Υπάρχουν δύο τύποι HSV: ο HSV-1 συνδέεται συνήθως με τον επιχείλιο έρπητα, ενώ ο HSV-2 συνδέεται συνήθως με τις δερματικές αλλοιώσεις στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
3. Κονδυλώματα
Οφείλονται σε λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Υπάρχουν περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τύποι HPV. Από αυτούς, περισσότεροι από 40 προσβάλλουν την πρωκτογεννητική οδό και προκαλούν τα κονδυλώματα.
4. Γονόρροια
Πρόκειται για λοίμωξη από το βακτήριο Neisseria gonorrheae, το οποίο μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή. Το βακτήριο δε μεταδίδεται από τη λεκάνη τις τουαλέτας ή το πόμολο μιας πόρτας σε κοινόχρηστο χώρο, όπως πολλοί πιστεύουν. Η λοίμωξη αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά.
5. Λοίμωξη από εντερικό παράσιτο
Η λοίμωξη οφείλεται σε παράσιτα που ζουν και αναπαράγονται στο γαστρεντερικό αλλά και την πρωκτογεννητική περιοχή.
6. Τριχομονίαση
Πρόκειται για ΣΜΝ που οφείλεται σε παράσιτο. Αρκετοί από αυτούς που προσβάλλονται δεν εκδηλώνουν καθόλου συμπτώματα.
7. Αλλεργία
Από χημικές ουσίες που βρίσκονται σε σαπούνια και απορρυπαντικά, στο χαρτί τουαλέτας, σε αφρόλουτρα ή αφρούς ξυρίσματος.
Για γυναίκες
1. Βακτηριακή κολπίτιδα
Οφείλεται σε υπέρμετρη ανάπτυξη ή ανισορροπία των βακτηρίων που υπάρχουν στον κόλπο. Είναι η συνηθέστερη κολπική λοίμωξη στο γυναικείο πληθυσμό. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα της κολπίτιδας είναι η έκκριση δύσοσμων υγρών.
2. Κολπική μυκητίαση
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οφείλεται στο μικροοργανισμό Candida albicans. Εκτός από τη φαγούρα, η λοίμωξη εκδηλώνεται με το τσούξιμο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, την έκκριση υγρών και τον πόνο κατά την ενούρηση.
3. Εμμηνόπαυση
Οι γυναίκες που περνούν εμμηνόπαυση μπορεί να έχουν φαγούρα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων λόγω ορμονικών μεταβολών στα επίπεδα των οιστρογόνων. Καθώς η παραγωγή οιστρογόνων μειώνεται, τα τοιχώματα του κόλπου γίνονται όλο και πιο λεπτά, γι' αυτό και εμφανίζεται η φαγούρα.

yahoo.gr

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ