ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Αμφίπολη: «Πουλάνε τρέλα» οι Σκοπιανοί-Καταγγέλλουν το BBC για τον ελληνικό τάφο!

1:23 π.μ.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι Σκοπιανοί παραχαράκτες της ιστορίας καπηλεύονται ακόμα και αυτό το γεγονός.
Φαίνεται πως το γεγονός ότι τα διεθνή μέσα ασχολούνται με τον τάφο της Αμφίπολης και τα βλέμματα παγκοσμίως έχουν πέσει στη χώρα μας, έχει ενοχλήσει μερικούς... φίλους μας.

Μέχρι και το έγκυρο διεθνές δίκτυο BBC κατήγγειλε η κυβέρνηση Γκρουέφσκι που ελέγχει τα media της χώρας.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Dnevnik» με τίτλο «Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ / Πώς κατέστη ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη από την εποχή της Μακεδονίας» καταγγέλλει βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ όπως το BBC, η «The Washington Post» και οι «International Business Times» για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές τους στις ανασκαφές στην Αμφίπολη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό» ενώ σχολιάζει τα εξής: «Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο "μακεδονικός τάφος", δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία. Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. Ακόμη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει», γράφουν οι Σκοπιανοί!
Ωστόσο ο πρωθυπουργός συνέχισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι «οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη αποτελούν επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας».
Αυτό εντέχνως το αποσιωπούν οι Σκοπιανοί. Για τους γνωστούς δικούς τους λόγους...
Ο ρόλος των Βρετανικών μέσων ενημέρωσης και ο όρος «Ελλάδα»
Αξίζει να επισημάνουμε πως το κατάπτυστο δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik εκτιμά πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, «δηλαδή της χώρας η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα».
Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους "Ελλάδα" και "ελληνικός", χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στην Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912. Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας».
Φαίνεται πως η διεθνής προβολή της χώρας μας και η προσέλευση πολλών διεθνών μέσων ενημέρωσης στην Αμφίπολη έχει ενοχλήσει... βαρέως τους γνωστούς καλούς μας φίλους.
Άραγε θα υπάρξει απάντηση από την ελληνική πλευρά;


0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ