ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Thinking ©up Welcome Week Project:Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο... ‘πρωτάκι’ της ΑΣΟΕΕ!

6:13 μ.μ.
Βρίσκομαι λοιπόν ξαφνικά μπροστά από μια μεγάλη μαύρη καγκελόπορτα, διάπλατα ανοιχτή για να καλωσορίσει την είσοδό μου σε μια νέα πραγματικότητα, σε μια νέα καθημερινότητα, σε μια νέα ζωή... Ε, ναι λοιπόν, τα κατάφερα! Άντεξα το διάβασμα, το πήξιμο, το ξενύχτι, το άγχος και την αγωνία και πέτυχα... Πέτυχα να κριθώ αντάξιος να διαβώ αυτή την καγκελόπορτα, να προσπεράσω τις ψαρωτικές μαρμάρινες προτομές, να ανέβω τα σκαλιά της μεγαλοπρεπούς Κεντρικής Εισόδου και να χαράξω πορεία προς την ‘ακαδημαϊκή καριέρα’ που υπόσχεται η Σχολή της Πατησίων...


Βέβαια, σήμερα, η διαδρομή μέχρι την καγκελόπορτα ήταν εύκολη, αφού το εορταστικό οικογενειακό καραβάνι περίμενε πώς και πώς να με συνοδέψει. Βρέθηκα λοιπόν στην πολύφερνη οδό Πατησίων, να παρατηρώ ξαφνιασμένος τη ‘διαφορετικότητα εν κινήσει’: Φωνακλάδες Φοιτητές, Βιαστικούς Επαγγελματίες, Αποφασισμένες Νοικοκυρές, Χαλαρούς Διερχόμενους, Πηγμένους Οδηγούς, Ομιλητικούς Μετανάστες και... δίπλα, πίσω, απέναντι από τη Σχολή τόσα ενδιαφέροντα μέρη να επισκεφτώ. Αποτέλεσμα: Απορία, Ανησυχία και Αδημονία!

Διερωτώμαι (ε, ρε λέξη που θυμήθηκα! να τι κάνει η εξάσκηση στην έκθεση πανελληνίων):
Από πού να ξεκινήσω άραγε; Τι περιμένει να μου φανερωθεί σε αυτή την πολύβουη, πολύχρωμη και πολυπολιτισμική γωνία -ή μάλλον ευθεία- της πόλης; Πώς να αξιοποιήσω καλύτερα τα ‘δώρα’ της; Ποιος να με βοηθήσει να ανακαλύψω τα φανεροκρυμμένα μυστικά της; Πόσο άσχετο ‘πρωτάκι’ είμαι λοιπόν;

Αποκρίνομαι (έχω λεξιλογική ρέντα σήμερα):
Αςξεκινήσω από τη Σχολή ως Κέντρο Εξορμήσεων, μιας και αυτή είναι εξάλλου η αφετηρία για όλες τις αλλαγές που πρόκειται να ζήσω: Κτίριο μεγάλο, νεοκλασικό, φρεσκοβαμμένο και φρεσκοαφισοκολλημένο... Πολλές είσοδοι (να θυμάμαι:Δεριγνύ αριστερά, Αντωνιάδου δεξιά), μεγάλες και μικρές πόρτες που πρέπει να ανακαλύψω σε τι οδηγούν, σκάλες, σκάλες, κι άλλες σκάλες, μοντέρνα ασανσέρ στα πλάγια, αρχαίο ασανσέρ -προς αποφυγήν- στο κέντρο. Και παντού, φοιτητές: Κυριλέ, Τρέντυ, Τζιβάτοι, Ροκ, Πράσινοι, Κόκκινοι, Μπλέ (λίγο σαν πολυκαθαριστικό πλυντηρίου το φαντάζομαι, αλλά ας πάω παρακάτω), Κουλ, Πορωμένοι, Χαλαροί, Επιβλητικοί, Χαμογελαστοί, Μουτρωμένοι, Ευγενικοί, Επιεικώς Αδιάφοροι, Μεγάλοι, Μεγαλύτεροι, Αιώνιοι. Και... μερικοί μάλλον Ζαβλακωμένοι από το περιβάλλον που μοιάζουν σα να φωτογραφίζουν στιγμιαία με τη ματιά τους πρόσωπα και καταστάσεις σε μια απόπειρα να ξαναθυμηθούν αύριο πώς να κυκλοφορήσουν (αν δεν κινδύνευαν με εξαφάνιση, μάλλον θα πέταγαν ψιχουλάκια). Χμ, κι εγώ κάπως έτσι πρέπει να δείχνω...

Όλη αυτή η δαιδαλώδης (καλά ε; σκίζω!) βαβούρα έχει αρχίσει να με ζαλίζει - και κάπου εδώ απορώ γιατί μαζί με τα αποτελέσματα των πανελληνίων δεν αναρτούν χάρτες των σχολών (αχ, ρε GoogleMap με απογοήτευσες κι εσύ...). Ρίχνω τον ανδρικό εγωϊσμό μου και αποφασίζω να ρωτήσω για οδηγίες: Που γράφομαι για το Τμήμα; Ακολουθώ βελάκια και τεντωμένους δείκτες, ξεπερνώ χαχανητά και  αφίσες μεγαθήρια και εντέλει ανακαλύπτω που κατέληγε όλη αυτή η κοσμοσυρροή. Περιμένω στην ουρά (μάλλον λάθος η επίσκεψή μου την τελευταία ώρα), βγάζω το σχετικό χαρτομάνι, φοράω το καλύτερο χαμόγελό μου και σε λίγο (λέμε τώρα) είμαι φοιτητής κομπλέ!
Οπότε τέλος για σήμερα... Σε καμιά δεκαριά μέρες θα πρέπει να επιστρέψω επισήμως, φρέσκος, ωραίος, σινιέ και με μυαλό ακονισμένο για μάθηση (μα πόσο φυτό ακούγομαι;) - ‘ξεκινάει το εξάμηνο’ το λέμε εμείς οι φοιτητές.

Περνάω λοιπόν τη μαύρη καγκελόπορτα και βγαίνω πάλι στον έξω κόσμο. Τόσα πράγματα γύρω μου, τίποτα δε θα τσεκάρω; Έτσι, διαλέγω μονά-ζυγά και κατευθύνομαι δεξιά... Μια γωνία μετά, βλέπω μπαλόνια, πανό, κόσμο... Τι να παίζει εκεί;

Πλησιάζω στο (όπως διαβάζω στη βιτρίνα) ThinkingCup και διερωτώμαι (πάλι): Γιατί τέτοιος χαμός για την ομολογουμένως συμπαθέστατη καφετέρια / μπας και μοιράζουν τζάμπα καφέ; Χώνομαι στο κόσμο και εντοπίζω την κρίσιμη ανάρτηση: WelcomeWeek Πρωτοετών Φοιτητών.

Δηλαδή; Εβδομάδα ενημέρωσης, επικοινωνίας, διασκέδασης, ανακάλυψης...

Ιντριγκάρομαι και συνεχίζω στις λεπτομέρειεςαυτής της διαφορετικής ‘πενταήμερης’:

5 ευκαιρίες να γνωρίσω φοιτητικές δράσεις (επιχειρηματικότητα από τώρα;), τις φοιτητικές ομάδες (έχουμε και τέτοιες ε;), τα φοιτητικά παιχνίδια (τι είναι το tichu καλέ;), τα φοιτητικά κόλπα (όχι, σου λέω, δε θα κάνω σκονάκι!), τα φοιτητικά λημέρια (εμπρός για νέα στέκια λοιπόν!), τα φοιτητικά τυπάκια (speeddating;;;). Και το κερασάκι: Δωράρες, Δώρα, Δωράκια!

Ε, ναι λοιπόν ThinkingCup ανυπομονώ να με καλωσορίσεις!


Πρόγραμμα Welcome Week

Δευτέρα 20.10 – Involvement Fair
Στην σχολή που πέρασες εκτός από τις διαλέξεις, τις εργασίες και την εξεταστική έχεις πολλές ομάδες και δραστηριότητες που σε εκφράζουν. Έλα να γνωρίσεις όλες τις φοιτητικές ομάδες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Να μάθεις με ένα πιο διασκεδαστικό τρόπο για την δράση τους, αλλά και να γνωρίσεις τα άτομα που τις αποτελούν. Οι ομάδες που θα πλαισιώσουν την ημέρα αυτή είναι:
Κινηματογραφική ομάδα, Get Involved, Παραδοσιακοί χωροί, ThinkiBiz, Aiesec, Aegee, Φωτογραφικός όμιλος, ρητορικός όμιλος και μοντέρνοι χοροί

Τρίτη 21.10 – University Guide
Μπορεί να πέρασες ΟΠΑ αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα για το πανεπιστήμια που πρέπει να μάθεις.  Έτσι πολλά videos θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις καλύτερα την σχολή σου, θα μάθεις πτυχές του πανεπιστημίου που μπορεί να μην τα γνώριζες ούτε μετά την αποφοίτηση.  Επιπλέον γνωστά παιχνίδια γνωριμίας, θα παίζονται στον χώρο για να γνωριστείτε μεταξύ σας. Τέλος το mystudentpass.gr, θα είναι μέσα να σας ενημερώνει για το πανεπιστήμιο αλλά και για να δίνει δώρα.

Τετάρτη 22.10 – Play Fair
Παιχνίδι μα πολύ παιχνίδι. Τα πιο γνωστά παιχνίδια της φοιτητικής ζωής όπως το tabu και το monopoly προσαρμόζονται στους φοιτητές και χρησιμοποιούν έννοιες από την φοιτητική ζωή.  Φυσικά όσο είσαι φοιτητής δεν υπάρχει περίπτωση έστω μια φορά  να μην παίξεις tichu και τάβλι. Έλα λοιπόν οι tichu masters και οι τάβλι Masters να σου μάθουν τα μυστικά του επαγγέλματος.

Πέμπτη 23.10 – Off- Campus Student Social
Ως πρωτοετής χρειάζεσαι συμβουλές από παιδιά από μεγαλύτερα έτη. Speed dating λοιπόν. Έλα να μιλήσεις με κάποιον από μεγαλύτερο έτος, του δικού σου τμήματος για να μάθεις ότι χρειάζεσαι για το τμήμα, πρόσεξε έχεις στην διάθεσή σου μόνο 2 λεπτά. Μάθε επίσης τι σου προσφέρει η σχολή και συγκεκριμένα η φοιτητική λέσχη. Τέλος το street press  της Πατησίων, Πατησίων ζει θα σου εκμυστηρευτεί μυστικά της Πατησίων.

Παρασκευή 24.10 – Final Day 
Η τελευταία ημέρα φυσικά και έχει πολύ παιχνίδι, μουσική αλλά και πολλά δώρα.  Λάβε μέρος στο κυνήγι του θησαυρού, που  γίνει  μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει ένα τάμπλετ και διάφορα μικρά δώρα. Μετά, το καραόκε, θα ξεσηκώσει τους παραβρισκόμενους. Τέλος ευχαριστώντας όσους έλαβαν μέρος, θα κάνουμε την κλήρωση για να δοθούν ένα τάμπλετ, υποτροφίες αλλά και μικρά δώρα. 

Κατά την διάρκεια όλων των ημερών, όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στην κλήρωση θα αφήνουν το email τους στην ειδική φόρμα.






0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ